Търговската война САЩ - Китай ескалира, след като президентът на

...
Търговската война САЩ - Китай ескалира, след като президентът на
Коментари Харесай

Тръмп налага нови мита на Китай

Търговската война Съединени американски щати - Китай ескалира, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще таксува с спомагателни 10% китайски артикули за още 300 милиарда $. По нормалния си метод Тръмп написа в Туитър, че решението му е подбудено от това, че Китай не е спазил две от дадените по-рано обещания в комерсиалните договаряния сред двете страни: да усили покупките на аграрни артикули от Съединени американски щати и да спре на опиоидния фентанил. Тръмп добави, че “търговските договаряния не престават ”.

Новите американските мита " не са градивен " метод за разрешаване на комерсиалните разногласия, отговори Пекин. Китайският външен министър Ван И съобщи през днешния ден, че ударът с митата несъмнено не е градивен метод за разрешаване на икономическите и търговски търкания. Това не е верният метод, съобщи Ван И в коридорите на среща на висшите дипломати в Югоизточна Азия, която се организира в Тайланд.

Пекин и Вашингтон са в комерсиална война от юни 2018 година, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че постанова мита върху китайския импорт на стойност 50 милиарда $ като опит да балансира комерсиалния недостиг. Оттогава двете страни вкараха няколко кръга реципрочни мита, напомни БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР