Търговската онлайн платформа еBay навлиза в света на незамяняемите токени

...
Търговската онлайн платформа еBay навлиза в света на незамяняемите токени
Коментари Харесай

Хокейната легенда Уейн Грецки вкарва eBay в света на NFT

Търговската онлайн платформа еBay навлиза в света на незамяняемите токени (NFT) благодарение на хокейната легенда Уейн Грецки, предава CNBC.

Компанията разгласи, че пуска на пазара 13 цифрови колекционерски продукта с лимитирано издание в партньорство с платформата Web3 OneOf.

Всеки от тях съдържа 3D анимирано изображение на Грецки, в което той извършва по едно от своите знакови придвижвания на леда.

NFT са цифров актив, основан за следене на собствеността върху виртуален продукт, употребявайки блокчейн технология. Такива неповторими продукти могат да бъдат творби на изкуството или спортни сувенири. Всеки NFT е неповторим и не може да бъде репликиран.

„ Преди 40 години бях признателен, че бях на корицата на Sports Illustrated, това беше незабравим миг в моя живот. За мен е чест да предам това колекционерско преживяване на моите почитатели, които наблюдават кариерата ми от десетилетия ", сподели Грецки във връзка новата NFT сбирка.

eBay има 142 милиона консуматори в международен мащаб, което я подрежда на второ място в областта на онлайн търговията след Amazon. По-рано този месец eBay купи 25% дял на стойност 263 милиона $ в производителя на играчки Funko дружно с консорциум, включващ някогашния основен изпълнителен шеф на Disney Боб Айгер, спортния сътрудник Рич Пол и Chernin Group.

Около една трета от общата потребителска база на eBay употребява мобилното приложение за извършване на покупки всеки месец, което го прави третото най-популярно приложение за извършване на покупки в Съединени американски щати след Amazon и Walmart.

„ NFT и блокчейн технологията революционизират колекционерското пространство и от ден на ден се преглеждат като опция за инвестиция за запалянковци. Чрез партньорството ни с OneOf, eBay прави цифровите токени по-достъпни за новото потомство колекционери “, съобщи вицепрезидентът на компанията Дон Блок.

OneOf твърди, че е „ зелена “ NFT платформа, която употребява енергийно ефикасна блокчейн технология. Освен това компанията, която към днешна дата се концентрира най-вече върху музикалния бизнес, споделя, че повече от 80% от сбирките, показани на нейната платформа, идват от създатели от малцинствата или са свързани с планове, ръководени от дами.

До края на тази година OneOf възнамерява да предложи и още NFT серии в партньорство с eBay, включващи емблематични спортисти от кориците на Sports Illustrated.

Компанията споделя, че цените на NFT продуктите са "като за елементарния почитател " и стартират от 10 $.

По време на неотдавнашния взрив в търговията със спортни сувенири колекционерските картички с лика на Уейн Грецки сложиха няколко върха. Картата от новобранския му интервал се продаде за 3.75 милиона $ през 2021 година През 2020 година друга карта на именития хокеист стана първата, продадена за над 1 милион $.

Цената на NFT токинети претърпя забележителен спад този месец. Някои от по-известните сбирки, като тези на Bored Ape Yacht Club и Crypto Punks, поевтиняха надлежно с 28% и 32%.

Криптовалутите също регистрират сериозен спад, напомня CNBC. Цената на Ethereum неотдавна се намали с цели 60% от своя пик през 2021 година, до момента в който биткойнът доближи най-ниското си равнище от декември 2020 година предходната седмица, на равнище от под 26 000 $ за брой.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР