Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра

...
Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра
Коментари Харесай

Изграждат бус лента и велоалея по бул. Патриарх Евтимий

Предстоят редица усъвършенствания в придвижването по основни булеварди в центъра на София, които да дадат опция на всички участници в придвижването, без да се затруднява придвижването на колите. Подобренията включват създаване на нова бус лента и велоалея по бул. „ Патриарх Евтимий ”, като до месец ще стартира плана. Паркирането по " Патриарх Евтимий " ще бъде паралелно.

Ще бъде отстранена конфликтната велоалея от тротоара около парка на НДК и ще се вземат други ограничения за пътна сигурност. Проектът бе показан през днешния ден за следващ път в Столичната община от зам.-кмета по превоз инж. Илиян Павлов на взаимна конференция с общински съветници.

" Въпрос на време е този дълго чакан план за промяна на булевардите „ Патриарх Евтимий ”, „ Витоша ”, “Фр. Нансен ” и „ Ген. Скобелев ” да се случи. Искам да успокоя живущите, че решението е оптимално уравновесено и са включени тeхните претенции. В нито един сектор паркирането не се не разрешава, а сътворяваме нови обезщетителни паркоместа на бул. „ Витоша “ и отваряне на нов паркинг на ЦГМ с спомагателни 50 места “ - разгласи зам.-кметът Павлов.

На конференцията стана ясно, че този план е бил отлаган повече от 10 години и е пристигнало времето да бъде изпълнен.

" Започва летният строителен сезон и поради огромния обсег и сложността на плана, имаме намерение да го създадем през идващите седмици. Зависими сме от подобаващи метеорологични условия, само че и желаеме да го осъществим когато София е празна, с цел да не се образува трафик и да не затрудняваме всекидневието на жителите " - увериха от Столична община.

Общинските съветници акцентираха, че с този план се вземат решение редица натрупали се проблеми и се основават комфортни други възможности за всички участници в придвижването.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР