Трима сърфисти, които изчезнаха в Мексико преди повече от седмица,

...
Трима сърфисти, които изчезнаха в Мексико преди повече от седмица,
Коментари Харесай

Изчезнали австралийски и американски сърфисти, открити мъртви в кладенец с огнестрелни рани

Трима сърфисти, които изчезнаха в Мексико преди повече от седмица, са доказани като мъртви, откакто телата им бяха разпознати от родственици, оповестиха мексиканските управляващи в неделя.

Смята се, че мъжете са били жертва на насилствена кражба на кола. Един човек е упрекнат, а други двама сега са арестувани от полицията във връзка със гибелта на мъжете.

Австралийските братя Джейк и Калъм Робинсън и техният американски другар Джак Картър Роад бяха открити мъртви на дъното на 15- метър добре на към шест километра от къмпинга им. Всеки от тях е бил прострелян в главата, оповестиха от Главната прокуратура на Долна Калифорния.

Тримата мъже са къмпингували и карали сърф дружно по крайбрежието на Баха в община Енсенада, към час и час на половина южно от границата сред Съединени американски щати и Мексико, когато не съумяха да се появят в Airbnb, който бяха резервирали за уикенда 27-28 април.

В четвъртък мексиканските управляващи оповестиха, че са разкрили мъжкия къмпинг и са били следствие на „ други доказателства “ на мястото. Трима души бяха отведени за разпит.

По време на неделна конференция Мария Елена Андраде Рамирес, основният прокурор на щата, разкри, че палатките на сърфистите са открити изгорени до основи и гилзи, петна от кръв и на мястото имаше следи от влачене, което накара проверяващите да повярват, че жертвите са били нападнати и телата им са били преместени.

След задълбочено претършуване следователите откриха дъсчен бунар на към шест километра от къмпинга в „ извънредно “ далечен регион. Вътре имаше четири тела: тримата туристи, които бяха изчезнали, както и четвърто, по-старо тяло.

Извънредни вести от Канада и целия свят, изпратени на вашия имейл, както се случва.

Телата на тримата мъже евентуално са били в кладенеца от пет до седем дни досега, в който са били открити, съгласно NBC San Diego, базирайки се на локален правосъден доктор. Четвъртото тяло е било там доста по-дълго и може да е от откъслечен случай на ликвидиране или да е било захвърлено там от същите хора, които са умъртвили туристите.

Рамирес допусна, че тримата мъже са били убити от въоръжени крадци който желал да открадне гумите и други елементи от камиона им. Тя има вяра, че нападателите са минали около къмпинга на туристите, забелязали са пикапа им и са възнамерявали да откраднат елементи, които да слагат на техния личен, по-стар модел камион.

Смята се, че мъжете са отвърнали на крадците, който по-късно извадил огнестрелно оръжие и ги прострелял до гибел. За да прикрият закононарушението, нападателите изхвърлили телата в близкия бунар и изгорили доказателства.

Местни медии оповестиха, че елементи, откраднати от камиона на сърфистите, са открити в различен камион, принадлежащ на един от обвинени, доведени от полицията.

Мъж, разпознат единствено като Хесус Херардо „ N “, който също се назовава „ El Kekas “, жаргонна дума за quesadillas, беше упрекнат в принудително изгубване от държавните прокурори преди телата на мъжете са разпознати. Не е ясно дали против него ще бъдат повдигнати по-високи обвинявания, откакто сърфистите са доказани мъртви. Мексиканските управляващи оповестяват единствено първите имена на хората, упрекнати в закононарушения.

Хесус Херардо има предходно престъпно досие, споделиха прокурорите.

Други двама души, мъж и жена, остават в полицейски арест, до момента в който проверяващите проверяват присъединяване им в гибелта. И двамата бяха задържани с метамфетамини в себе си.

И тримата обвинени са мексикански жители.

Членове на локалната сърф общественост в Енсенада се събраха на плажа, с цел да отдадат респект на тримата мъже, умря.

„ Енсенада е всеобщ гроб “, гласеше афиш на един от протестиращите.

„ Те желаеха единствено да сърфират – пожелаваме безвредни плажове “, гласеше различен знак.

Десетки сърфисти загребаха в океана с цветя на дъските си и образуваха кръг, преди да хвърлят цветята във вълните като част от неделното бдение.

Долна Калифорния се счита за един от най-опасните щати в Мексико, макар мощната туристическа промишленост там.

Федералното държавно управление поучава всички канадски пасажери да демонстрират „ висока степен на нерешителност в Мексико заради високите равнища на незаконна активност и отвличания “. Уведомлението предизвестява, че граничните и селските региони постоянно са обект на най-високо равнище на незаконна активност.

Препоръчва се на пасажерите да останат в хотели и курорти с добра сигурност, само че при положение на въоръжен обир жертвите се поучават да не да се съпротивлявам.

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР