Търговската камара на Куба ще оказва помощ на български компании,

...
Търговската камара на Куба ще оказва помощ на български компании,
Коментари Харесай

Българска фирма строи хотел в Куба

Търговската камара на Куба ще оказва помощ на български компании, които желаят да развиват активност в островната страна. За това се договориха заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и президентът на Камарата Орландо Ернандез Гюйен. Двамата разговаряха в границите на Международния панаир FIHAV 2017, който се организира в Хавана.

Наблюдава се повишен интерес от български компании към Куба като от началото на годината са стартирали няколко съответни плана, стана ясно по време на срещата. Сред тях са българските компании „ Приста Ойл “ и „ Рубелла “, които са стартирали договаряния за основаване на смесени предприятия с кубински сътрудници за производства в Куба в своите браншове. Друга компания - „ Булгаргеомин “ също води диалози с Министерство на силата и мините за взаимно дружество за рудодобив. Сред образците е и компания „ АSHCUBA “, която възнамерява вписване на смесена компания в туризма с кубинското туристическо обединяване КУБАНАКАН за изграждане на хотел наоколо до Хавана. „ За нас е доста значимо сходни компании да имат сътрудник на място в Куба, към който да се извърнат и който да им помогне да създадат първите си стъпки до реализацията на съответен план “, сподели зам.-министър Манолев.

Орландо Гюйен се ангажира, че представителите на българския бизнес могат да разчитат на поддръжката на Камарата. По думите му те могат да оказват помощ освен с насочването на фирмите към евентуални сътрудници и разяснение на административните разпореждания в обособени браншове, само че и с регистрацията на непознати компании в Куба. Имаме доста положително партньорство с България и сме подготвени да поддържаме фирмите от вашата страна, които имат съответен интерес, уточни той. До този миг те са оказвали помощ на обособени представители на бизнеса, които са се обръщали към тях, само че е липсвала задоволително информация и процесът не е бил добре канализиран. Сега разговорът ще бъде доста по-оперативен, като в него интензивно ще взе участие и търговско-икономическата работа на България, която към този момент е възобновена и работи на място.

Александър Манолев акцентира, че Министерството на стопанската система на Република България също ще поддържа този развой и показа, че от Куба има проявен интерес за импорт на дейни вещества и на подготвени лекарствени форми от България. Също по този начин се интересуват от български млечни артикули - сирена, кашкавали, масло в дребни, междинни и огромни опаковки, и разнообразни плодови млека и десерти, които да бъдат предлагани главно в хотелските вериги.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР