Търговията през Ламанша ще бъде забавена и затруднена значително, ако

...
Търговията през Ламанша ще бъде забавена и затруднена значително, ако
Коментари Харесай

Митническите проверки след Brexit може да струват над 1 млрд. паунда годишно

Търговията през Ламанша ще бъде забавена и затруднена доста, в случай че двугодишните договаряния сред Лондон и Брюксел не произведат преходно съглашение, улесняващо бизнеса

Още по тематиката
Икономическият напредък през второто тримесечие е бил едвам 0.3% спрямо предходното

Законопроектът на кабинета " Мей " за включването на европейското законодателство в английското провокира отпор в Народното събрание

Компании и представители на властта ще желаят договорка за свободен достъп до финансовия бранш на Европейски Съюз, откакто Англия напусне съюза

Брюксел се приготвя за конфликт със страните членки по отношение на концепциите за запълването й

Целта е по този метод да се увеличи устойчивостта им към опасности, свързани с процъфтяващото потребителско кредитиране в страната

Третият сюжет на увеличени регулации, комбинирани със засиленото им използване, е наименуван " Армагедон " от пристанищните управляващи в Дувър.Безкрайни опашки по автомагистралата М20 от Лондон към южния бряг на Албиона, както и претъпкани хранилища и докове по пристанищата на страната. Това чака Англия след напускането на Европейски Съюз, в случай че се засилят инспекциите по граничните пунктове на страната, написа Андрю Мийни от консултантската компания Oxera. В специфичен отчет, описваш сюжетите при преустановяване на след обещания " временен интервал " от излизането на страната от Европейски Съюз, Oxera предизвестява, че финансовите загуби от забавянията по границите биха могли да доближат над 1 милиарда паунда годишно.

Опашки от пъкъла

Това е най-оптимистичният от трите сюжета, които консултантите плануват. Според него равнището на регулациите ще остане ниско, само че контролът по осъществяването им ще се ускори. Очаква се това да докара до наемането на спомагателен гранично-контролен личен състав и потребността от разширение на граничните зони. Мийни разяснява, че сумата от 1 милиарда е консервативно пресмятане, което не регистрира икономическата неустановеност, която ще произтече от забавянията по границата.

Според втория сюжети, в случай че регулациите се засилят, само че налагането им - не, това може да " понижи апетита за внос-износ ". Третият сюжет на увеличени регулации, комбинирани със засиленото им използване, е наименуван " Армагедон " от пристанищните управляващи в Дувър, представени в отчета на Oxera. Според този сюжети Южна Англия я чакат непрекъснати тапи в посока пристанищните градове.

Какво значи " преходната договорка "

Публикуването на отчета съответства с развихрящия се спор сред членовете на кабинета " Мей " по отношение на това какво ще включва и какво - не, преходната договорка сред страната и Европейски Съюз. В средата на предходната седмица финансовият министър Филип Хамънд съобщи, че се надява Брюксел и Лондон да се договорят за дълъг промеждутъчен интервал след формалното привършване на договарянията сред двете страни през март 2019 година Целта на тази договорка беше да понижи равнищата на бизнес, икономическа и обществена неустановеност в жителите и бизнеса от двете страни на Ламанша.

В идващите няколко дни обаче детайлите по отношение на преходния интервал започнаха да бъдат подлагани на подозрение от личните сътрудници на Хамънд. Пред Sunday Times Лиъм Фокс, комерсиалният секретар на страната, съобщи, че министрите не са съгласни да се резервира свободата на напредване и работа на европейските жители оттатък двегодишния преговорен интервал. Други сегашни и някогашни съветници на държавното управление също нападнаха пред английските медии концепцията на Хамънд, че цялостното излизане от Европейски Съюз би трябвало да се удължи във времето. В последна сметка в понеделник следобяд представител на премиера Тереза Мей постави завършек на спекулациите и съобщи изрично, че свободното напредване на хора ще завърши през март 2019 година, написа Военновъздушни сили.

Ще го бъде ли Brexit?

Нестабилността в английския кабинет не е от през вчерашния ден. Британските позиции по отношение на преходното съглашение и изплащането на дължимите средства към бюджета на Европейски Съюз омекнаха последователно в последните седмици, откакто по време на предизборната акция консерваторите молиха за " корав " Brexit. Заради неприятния резултат на Торите и увеличената известност на Лейбъристката партия високопоставени политици от последната все по-уверено пазят по-балансирани и проевропейски позиции.

В изявление за Guardian кметът на Лондон Садик Кан да вземем за пример съобщи, че Brexit може да бъде спрян, само че единствено в случай че партията му сложи въпроса в избирателен манифест и обещае втори референдум. Засега обаче ядрото лейбъристи упорстват единствено за подсигуряване на правата на европейските жители във Англия и оставане в общия пазар на Европейски Съюз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР