Тапиока, най-често използвана в пудинги, е нишесте, направено от корена

...
Тапиока, най-често използвана в пудинги, е нишесте, направено от корена
Коментари Харесай

Тапиоката - незаменим източник на енергия

Тапиока, най-често употребена в пудинги, е нишесте, направено от корена на растението маниока. Може да се откри като гранули, люспи или прахове, макар че е най-разпространена под формата на дребни кръгли топчета.

Можете да извършите сладки ястия с тапиока или просто да я употребявате като сгъстяващ сътрудник. Естествено ниското наличие на мазнини и високо наличие на въглехидрати в тапиоката може да се употребява на мястото на царевичното нишесте или брашно, с цел да се сгъстят сосове и супи.

Тапиока е значима за растежа на мускулите. Тя е превъзходен източник на протеини в огромни количества и може да усъвършенства растежа на мускулите и да ги укрепи.

Тапиоката съдържа калций в обилие. Поддържа кръвното налягане и усъвършенства холестерола в кръвта.

Високото наличие на калий, открито в тапиоката, ще усили кръвообращението и в същото време ще понижи напрежението върху сърдечно-съдовата система. Добър източник е на сила. Много от нас изчерпват силата си даже преди денят да завърши. Това евентуално се дължи на обстоятелството, че не ядем задоволително въглехидрати. Здравословно решение на този проблем би била тапиоката.

 Тапиока с ягоди Снимка: Елена

Това е бърз, елементарен и здравословен метод да пестите сила, с цел да изкарате пълноценно деня. Ако сте с наднормено тегло или познавате някой, който е, предложете му да опита тапиока. Тя е здравословен метод за понижаване на тежестта и създаване на мускули.

Тапиока оказва помощ за облекчение на признаци като газове, отичане на корема и метеоризъм. Тя усъвършенства равнищата на холестерола и поддържа крепко тялото.

Тапиоката също по този начин управлява вродени недостатъци. Съдържа фолиева киселина и комплекс от витамин В, които разрешават здравословен и непрекъснат напредък на плода и вършат бебето по-малко склонно към вродени недостатъци.

Тапиоката е добра храна и за нервното ви здраве. Съдържа витамин К, който може да подтиква остеотропната интензивност. Също по този начин е потребна за мозъка. Витамин К ви прави по-малко склонни към заболявания като заболяването на Алцхаймер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР