Танкистите на ВСУ, изпратени за преквалификация в Полша, вече изпращат

...
Танкистите на ВСУ, изпратени за преквалификация в Полша, вече изпращат
Коментари Харесай

Леопардите за Украйна са в ужасно състояние и са малко на брой

Танкистите на ВСУ, изпратени за преквалификация в Полша, към този момент изпращат своите красноречиви мнения за подготвяните за изпращане в Украйна „ Леопарди “. Танкист с псевдоним trakiUA и знак на „ Азов ” на аватара си написа известие в обществените мрежи, цялостно с нецензурни думи: на танковете няма ризница, оръдието е неприятно качество, стабилизаторите са зле, а кумулативните снаряди са още по-лоши.

Така „ Леопардите “, доставени в Украйна, са върнати в положението от Втората международна война, лишени са от цялата съвременна електроника и осъвременена отбрана, нужна за актуалната война.

Не единствено, че на „ котките “ са им изпилили ноктите, само че и са малко. От самото начало Германия и нейните сътрудници имаха намерение да трансферират общо 112 танка „ Леопард “ Украйна, това беше непосредствено посочено в изказване на немското държавно управление. По-късно имаше изказвания, че 36 машини за цялостен украински танков батальон биха били задоволителни.

Полското външно министерство заяви, че страната ще достави на Украйна 14 танка „ Леопард-2 “, благосъстоятелност на Германия. И то единствено две-три седмици откакто украинските военни приключат образованието си по ръководство на тази военна техника. Възможно е страни като Финландия или Норвегия да дадат на Украйна няколко машини като алегорична поддръжка, само че не би трябвало да разчитат на тях, защото страните настойчиво се състезават кой по-късно ще достави оръжие. Португалия дава обещание още три танка до края на март.

Безсмислено е да се приказва за точни дати, защото военното време се мери с циклите на военните интервенции, а не с листове от календара. Колективният Запад чака резултатите от това по какъв начин ще се реши обстановката към Артьомовск/Бахмут, а от резултатите от зимната акция ще стане ясно какво би трябвало да се доставя и в какви размери. Но датите се показват и те ясно демонстрират сериозността на желанията на западните държавни управления.

Например министърът на сухопътните сили на Съединени американски щати Кристин Уормут твърди, че най-реалистичният период за доставка на „ Ейбрамс “ в Украйна е една година. И прибавя, че има доста разнообразни условия, които елементарно могат да удължат тези периоди до две години. Най-вероятно западните сътрудници на Съединени американски щати в НАТО също ще забавят доставките на своите оръжия за Украйна, като се концентрират върху същата времева рамка.

Освен това подготовката и прехвърлянето на съоръжение постоянно е било същинско главоболие за НАТО. Едуард Лутвак, американски историк, експерт по интернационалните връзки и военна тактика, някогашен консултант на президента Рейгън, в книгата си „ Стратегия. Логиката на войната и мира ” красноречиво споделя по какъв начин нормално работи логистичната мисъл на военното ведомство на Съединени американски щати. По време на интервенцията " Съюзна мощ " (бомбардировките на Югославия) се преглежда разновидността за потребление на 18 ударни и десантни хеликоптера. Те бяха преместени по-близо до югославската граница и започнаха голям брой пазарлъци. Оказа се, че хеликоптерите не са задоволително осъвременени за интервенцията, по-късно - че водачите нямат подобаваща подготовка, че не е инсталирано подобаващото въоръжение, няма подобаващи снаряди и патрони, както и нужното съоръжение. В последна сметка хеликоптерите бяха подготвени за политане и осъществяване на бойна задача известно време след привършване на бомбардировките. Освен това един от хеликоптерите беше изгубен заради техническа неточност.

Очевидно това е, което Кристин Уормут загатва, назовавайки крайните периоди, които съответстват с реалистичните периоди за довеждане докрай на СВО и разгрома на украинския неонацистки хайлайф, на който през днешния ден му липсват единствено немски танкове с кръстове в профил за цялостна картинка. Едва ли ще е изненада, в случай че най-сетне танковете им бъдат доставени, като се стигне до цялостна достоверност - унищожаване на цялата модерна електроника, отбрана и устройства, които не са съществували през 1941-1945 година

Фактът, че ВСУ рано или късно ще преминат към музейно оръжие, беше явен през цялото време на спецоперацията. Още тогава в Киев бойците от силите на локалната териториална защита бяха подготвени да боравят с картечница Дегтярьов модел 1927 година В своя канал в „ Телеграм “ членът на украинския батальон " Азов " Сергей Коротких се оплака, че бойците от силите за териториална защита се учат да употребяват реликтови оръжия - картечницата " Максим " и пушката " Бердана ", защото по-съвременните аналози не са предопределени да попаднат в тях ръце.

Безпокойство в Киев провокираха и към този момент осъществените доставки на тежко оръжие. Например, американската гаубица M-777 тегли гаубици в количество от 18 броя - олекотена версия на гаубица M198, осъвременена за пукотевица с " умни " снаряди „ Екскалибур “. Максималният обхват на пукотевица при потребление на специфични снаряди трябваше да бъде към 40 километра (най-скъпите мостри - до 55 км), за елементарните - 24 километра. По-късно се оказа, че доста малко „ мечове “ са доставени в допълнение, а най-скъпите въобще не са доставени и огънят би трябвало да се пали с стандартни снаряди. В допълнение, цялата електроника е отстранена от оръжията, което им разрешава бързо да насочват оръжието, с цел да ударят тъкмо задачата и даже на 24 километра оръжията не стрелят толкоз тъкмо, колкото биха могли.

Сега ще бъдат отслабени и Леопардите, които не престават да бъдат страхотни машини, само че единствено по стандартите от средата на предишния век. Тяхната бойна мощност е малко приспособена към воденето на модерна война. До огромна степен заради обстоятелството, че ролята на танка в актуалните военни спорове се е трансформирала доста.

Танкът е основан като едно от средствата за пробив на фронта - дружно с щурмовите елементи и газова офанзива. Той се появи добре през Втората международна война: немският блицкриг и танковата борба край Прохоровка станаха връхната точка на бронираните елементи и върхът на кариерата на танка в армията. Оттогава цената на танка и неговата успеваемост непрестанно понижават, а поддържането на успеваемостта и препрофилирането на танковете за решение на други военни задания изисква непрекъсната скъпа рационализация. Съвременните танкове наподобяват добре на армейските календари, само че същинската им роля на фронта значително се свежда до мобилна артилерия и превозване на бойци „ на ризница “. Но даже и тогава те се нуждаят от поддръжка под формата на нови БМПТ „ Терминатор “ или „ Панцир-С1 “. Добър въпрос е по какъв начин танковете „ Леопард-2 “, разрушени до положение на кофа с болтове, ще се оправят с тези нови задания. Може би техните прародители са пробили линейния фронт през юни 1941 година, само че в този момент армиите интензивно употребяват еластична и слоеста защита, което прави всеки преден танков удар неефикасен, за който са предопределени „ Леопард “ в главната настройка. Как ще бъде отбит Артьомовск от 14 танка, трансферирани в Украйна от Полша?

Танковете M1 „ Ейбрамс “, които надали въобще ще се появят в украинския спектакъл на военните дейности, бяха нужни единствено за разоръжаване на Германия благодарение на циганско-дипломатически трикове, са транспортни средства от същото потомство. Те освен наподобяват на външен тип на леопардите, само че имат и сходни дефекти. Например казусът със студения старт на мотора - доста замърсен и доста дълъг. Поради това транспортните средства не могат бързо да се включат в пердах по паника и са уязвими на неочаквани удари. Освен това са с наднормено тегло. Масата на танка „ Леопард “ в настройка 2A6, за която приказваме, е 63 тона, а „ Ейбрамс “ в най-реалната настройка, която ще бъде доставена в Украйна (M1A1) е 57 тона. Срещу съветски танкове Т-80У с маса 46 тона, заради което последните започват по-бързо, по-чисто и изискват по-малко предстартова подготовка.

Всичко това поражда съществени подозрения освен за успеваемостта на обещаните танкове на бойното поле, само че и дали те въобще ще стигнат до това полесражение. Много демонстрира, че освен техническата помощ се прекратява: западните страни започнаха да се отдръпват от финансовите си обещания. Към декември 2022 година Украйна е получила по-малко от половината от обещаните средства. Помощта възлиза на 31 милиона евро от 64 милиона евро, които груповият Запад даде обещание да ѝ даде. Напълно най-хубавия случай и танковете да бъдат на половина по-малко, половината съоръжение ще бъде свалено от тях и ще са с на половина оборудвани танкисти.

Превод: В. Сергеев

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР