Талибаните подновиха нападенията над три големи града в Афганистан и

...
Талибаните подновиха нападенията над три големи града в Афганистан и
Коментари Харесай

Конфликтът е Афганистан се задълбочава

Талибаните възобновиха нападенията над три огромни града в Афганистан и започнаха да обстрелват с ракети огромно летище в южната част на страната, предаде вестник ``Гардиън``.

Докато афганистанските държавни сили се борят с набезите на талибаните, а ръководените от Съединени американски щати задгранични сили се изтеглят от страната, стотици командоси бяха ситуирани в стопански значимия град Херат, до момента в който управляващите на юг в Лашкар Га желаеха подкрепление, с цел да а овладеят нападенията.

В Лашкар Гах очевидци описаха улични боеве и мъртви, чиито тела никой не прибира, вследствие на набези, целящи да понижат позициите на талибаните. По-късно стана известно, че афганистанските сили са запазили контрола над центъра на града.

Усилията на талибаните са съсредоточени в редица основни огромни градове с упоритостта да завладяват Кандахар или Лашкар Гах, защото по-късно бързо ще могат да подчинят близките провинции.

Представители на немското държавно управление са провели в събота в Доха загадка среща с членове на талибаните, съобщи  вестник ``Билд``, предава БГНЕС.

Според информацията, Германия е била представлявана от специфичния представител по Афганистан и Пакистан Яспер Вик. Срещата е била готова от федералната разследваща работа и съгласувана със Съединени американски щати. Обсъждани са гаранциите за сигурността на немските чиновници в филантропичните организации в страната и ситуацията на афганистанците, помагали на Бундесвера и на федералната полиция на Германия по време на интернационалната интервенция в Афганнстан. Към момента там има към 700 локални поданици, които са сътрудничели на немската страна, от които към 500 са изявили предпочитание да заминат за Германия.

 Целта на диалозите е да се реализира оптимално бързо прогрес по въпроса за възобновяването на вътрешноафганистанските договаряния и да се постави началото на помирение в Афганистан. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР