Талибаните на практика лишиха момичетата от средно образование в Афганистан,

...
Талибаните на практика лишиха момичетата от средно образование в Афганистан,
Коментари Харесай

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан


Талибаните на процедура лишиха девойките от приблизително обучение в Афганистан, като подредиха гимназиите да се отворят още веднъж единствено за момчета, написа The Guardian, представен от " Фокус ".

Момичетата не бяха упоменати в известието от петък, което значи, че момчетата ще се върнат на чиновете си идната седмица след едномесечна пауза, до момента в който сестрите им към този момент ще останат вкъщи.

Министерството на образованието на талибаните съобщи, че часовете в междинните учебни заведения за момчета от 7 до 12 клас ще бъдат обновени в събота, началото на афганистанската седмица. „ Всички учители и възпитаници от мъжки пол би трябвало да посещават своите просветителни институции “, се споделя в изказването. Бъдещето на девойките и учителките, останали вкъщи, откогато талибаните поеха контрола в Афганистан, не беше прегледано.

Указът прави Афганистан единствената страна на земята, която не разрешава на половината от популацията да получи приблизително обучение.

В спомагателен знак, че неотдавна оповестеното талибанско държавно управление стяга рестриктивните мерки за дамите, бившето министерство по въпросите на дамите в Кабул е предадено на новосъздаденото министерство за попречване на порока и поощряване на добродетелите.

Решението за обучение припомня за тактиката, която талибаните използваха през 90 -те години, когато за последно управляваха Афганистан, с цел да забранят на девойките да посещават учебно заведение, без да издават публична възбрана.

„ Образованието и грамотността са толкоз високо ценени в исляма, че талибаните не могат да забранят учебните заведения за девойки на ислямска основа, по тази причина постоянно споделяха, че ще ги отворят, когато сигурността се усъвършенства. Никога не е ставало. Те в никакъв случай не отвориха учебните заведения (за момичета) “, сподели Кейт Кларк, която по това време е работила в Афганистан като филантропичен служащ.

Това решение не значи завършек на образованието за дами, защото някои дребни класове по домовете и в учебните заведения,които се ръководят в провинции от благотворителни организации, достъпът на девойки е позволен, сподели тя. Това обаче трансформира главното детско право да търси обучение в хазарт с високи залози.

„ Винаги имаше боязън, че могат да бъдат затворени. Или че учителите ще бъдат бити или арестувани. Това се случваше. Преподаването на девойки беше рисковано, самоуверен акт на опозиция, само че не и неосъществим. "

Талибаните изглеждаха малко по-отворени за образованието на дамите, когато подредиха на всички възпитаници от началното учебно заведение да се върнат в клас и споделиха, че дамите могат да учат въпреки и в строго разграничена по пол система, която фрапантно ще понижи обсега и качеството на женските благоприятни условия.

Но в случай че гимназиите не се отворят още веднъж за девойки, уговорките за допускане на университетско обучение биха се обезсмислили, откакто сегашната група от студенти приключи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР