Талантливият музикант и съосновател на инди бандата Airbag - Петко

...
Талантливият музикант и съосновател на инди бандата Airbag - Петко
Коментари Харесай

Музикантът Петко Славов представя най-новия си видео сингъл - `Краят на една утопия` |

Талантливият музикант и съосновател на инди бандата Airbag - Петко Славов показва най-новия си независим видео сингъл

Автор на текста и музиката е самият актьор, а звученето на песента носи рок енд рол нюанс, подправен с етно звучене, резултат от огромното музикално многообразие, повлияло на изпълнителя през годините.

В последно време, Петко преоткрива българската национална музика. Слуша и чете доста за нея. В ”Краят на една химера ” взема решение да рискува и да сложи фолклорна мелодика в рок среда, въпреки и знаейки в какви рискови води навлиза.

Звукът на гайдата е дело на Пламен Пенев.

„ Тази ария споделя за раздялата ми с избрани илюзии, без които, наподобява, мога да пребивавам по-добре. Тя е признание, че ще става по-трудно да се живее с мен, тъй като ще бъда по-директен и прям с всеки “, споделя Петко.

„ Опитвам се с всяка една от песните си, да предам несъмнено положение или интервал, през които преминавам. Текстът постоянно е еднообразно значим за мен, колкото и музиката. Мисля си, че от време на време даже единствено заглавието може да накара слушателя да чуе избрана ария, то е като корицата на книгата, по тази причина и би трябвало да носи някаква тайнственост, мистерия и въпрос “,  разказва още музикантът.

Режисьор и оператор на видеото е Красимир Димитров. В клипа вземат участие поетите Георги Гаврилов и Мария Куманова, с които се пробват да покажат физическата и духовна компликация в съжителството сред двама души. Снимките са направени в арт-пространството „ Хралупата “.

„ Краят на една химера “ е четвъртият сингъл от идния втори независим албум на Петко Славов.
Певецът дебютира соловата си кариера през 2013-та с албума „ Записки на последният влюбен “.

Петко Славов е композитор, артист, басист, китарист.

Почитател на музиката, която не се дефинира със жанр, а с страст и обръщение.

Първият независим сингъл на Петко Славов „ До края на света ” е публикуван през 2010 година, а вторият „ Носталгия ” е със специфичното присъединяване на фронтмена на група „ Остава ” – Свилен Ноев.

През 2013 година излиза и първият солов албум на Петко Славов – „ Записки на последния влюбен ”, който включва 10 песни и може да бъде слушан свободно в Spotify, Itunes както и в неговия.

Петко Славов е добре прочут в музикалните среди с присъединяване като басист в сполучливите български планове на  Bluba Lu, Koka Mass Jazz, Остава, Homeovox, Людмила Сланева (Локо) и доста други.

Създател е на интернет плана – музикална платформа - " Live на Червения Диван " - поредност от непредвидени акустични концерти на разнообразни места в столицата - книжарници, магазини, паркове, както и други открити и арт пространства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР