Добър вечер, джаз!, казва Биг бендът на Българското национално радио

...
Добър вечер, джаз!, казва Биг бендът на Българското национално радио
Коментари Харесай

Добър вечер, джаз!

" Добър вечер, джаз! ", споделя Биг бендът на Българското национално радио с покана за музикално странствуване, водено от Ангел Заберски-син на 16 май от 19 ч. в Първо студио на БНР. Един от най-ярките български джаз музиканти ще показа като солист и гост-диригент обичани мостри от джаз класиката - пиеси на Бени Голсън, Хуан Тизол, Дюк Елингтън, Сами Нестико, Бен Бърни, Масео Пинкард, както и някои от най-атрактивните си авторски композиции и аранжименти, научи ДУМА от Николета Еленкова.
Ангел Заберски-син е композитор, който съчетава традиция, еволюция, живи участия и допир с музиканти и аудитория, преподавателска и менторска активност, основаване на музика за симфонични оркестри, биг бенд, духови сформира и поп и джаз вокалисти. Работил е като аранжор на Биг бенда на БНР, като е основал и аранжирал десетки пиеси за групировката на Радиото. Впечатляващ е приносът му към филмовата музика, класическите творби и даже фолклора.
Дискографията на Ангел Заберски-син е голяма. През годините е основал и записал два албума за биг бенд, четири албума за трио, както и албуми за брас и октет. Негови музикални спътници в множеството от записите и концертите са тромпетистите Михаил Йосифов и Мартин Ташев, перкусионистът Стоян Янкулов, басистът Борис Таслев, тромбонистът Велислав Стоянов, вокалистите Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Васил Петров и още доста други огромни имена от актуалната джаз музика в България. Специално за кларинетиста Боби Йоцов написва симфонията " Фантазия " за кларинет и симфоничен оркестър.
Името на Ангел Заберски-син се свързва и със международни имена като Рекс Ричардсън, Франсиско Ноя, Крисчън Макбрайд, Боби Каркасес, Монти Айдъм и Пати Остин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР