Актьорът Борис Атанасов е новото попълнение в драматичния състав на

...
Актьорът Борис Атанасов е новото попълнение в драматичния състав на
Коментари Харесай

Борис Атанасов е новото попълнение в драматичния състав на МДТ Константин Кисимов

Актьорът Борис Атанасов е новото попълнение в трагичния състав на Музикално-драматичния спектакъл " Константин Кисимов " във Велико Търново, научи ДУМА от Златина Димитрова. През последните години младият гений се изявява освен на театралната сцена, само че и като художник и музикант. Едно от сполучливите му превъплъщения е в облика на Роджър в мюзикъла " Брилянтин " на Варненската опера.
Борис е на 25 години и е от Русе. Завършил е актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ", където се дипломира през 2021 година в класа на чл.-кор. проф. Пламен Марков. След това продължава образованието си в магистърска стратегия " Мюзикъл: музикална драма и комедия " в Нов български университет, а там негов водещ учител е гл. ас. доктор Илиян Парасков. Въпреки че е едвам при започване на своя креативен път, той има редица изяви в театъра и киното. Сред тях са основните функции в късометражните филми " Автопортрет " и " Споделено сърце ".
Борис е предан на изобразителното изкуство още от детските си години. Като собствен наставник в живописта той дефинира русенския художник Гален Бакърджиев, негов преподавател по изобразяване. Актьорът признава, че възнамерявал да учи живопис във Флоренция, само че откакто се качил на театралната сцена, повече не желае да слиза от нея.
Връзката на младия гений с музиката също е от детските години. Тогава се научил да свири на хърватска тамбура и в продължение на 10 години бил част от Тамбурашкия оркестър в Русе. Борис споделя, че е огромен обожател на остарялото българско кино и разпален кулинар.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР