На 25 май в зала Брамс на световноизвестната Музикферайн, звезди

...
На 25 май в зала Брамс на световноизвестната Музикферайн, звезди
Коментари Харесай

Българите във Виена пяха с Марио Николов „Хубава си, моя горо“ на Галаконцерта в Музикферайн

На 25 май в зала „ Брамс " на световноизвестната Музикферайн, звезди на българската и австрийската музикална сцена сплотиха гения си и построиха впечатляващ културен мост сред двете страни, доказвайки за следващ път, че изкуството е най-красивият и прочувствен език, за който не съществуват граници.

Галаконцертът на българската музика и просвета бе проведен по превъзходен метод от пианистката Донка Ангъчева в партньорство с цигуларката Лидия Байч. „ Отдавна желая да покажа и опиша на австрийската аудитория за България и нейната история и просвета. Мисля, че най-българският празник - 24 май е превъзходен мотив за това " споделя Донка Ангъчева, Това бе следващият план от самодейността ѝ „ Изкуството продължава да живее " и имаше своята благотворителна задача в поддръжка на фондация „ Заедно в час " и достъпа до обучение на всяко българско дете.

Публиката в Музикферайн се наслаждения на осъществявания на оперните артисти Андреас Шагер (тенор), Гюнтер Гройсбьок (бас) и Марио Николов (тенор), музикантите от Софийската, и Виенската филхармония: Вълчан Вълчанов, Даниела Иванова, Себастиан Бру. Сред изпълнителите бяха Недялко Недялков (кавал), виолончелистаката Теодора Митова, Шантал Рамона вайт (флейта) и несъмнено Донка Ангъчева и Лидия Байч, поп артистите Владимир Ампов-Графа, Мария Илиева и Цезар Симпсън.

Емоционален и доста хубав бе моментът, когато българите в публиката запяха „ Хубава си, моя горо " дружно с тенора Марио Николов, единствено няколко акомпанимента след началото. „ Огромно наслаждение бе да извърша тази красива българска ария, трансформирала се в химн на духовността, в нов, особено основан аранжимент от композитора Георги Андреев, дружно с брилянтната пианистка Донка Ангъчева и прелестните музиканти от Vienna Art Nouveau Orchestra, под диригентската палка на Росен Гергов, в сърцето на Виена. " показа именитият ни тенор. Сърдечните овации, с които цялостната зала подари изпълнителите не стихваха дълго след края на вълнуващата музикална вечер.

Галаконцертът бе под патронажа на Н.Пр.Десислава Найденова-Господинова, дипломат на България в Австрия, а измежду формалните посетители бе външният министър на Австрия Александър Шаленберг, който не скри възхищението си от събитието в зала „ Брамс " на Музикферайн.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР