Хилари Клинтън опита и не успя. Сега зависи от друга

...
Хилари Клинтън опита и не успя. Сега зависи от друга
Коментари Харесай

Може ли Мишел Обама да е най-добрата подмяна на Джо Байдън?

Хилари Клинтън опита и не съумя. Сега зависи от друга президентска брачна половинка да се опита да разбие стъкления таван. Ново изследване на Reuters/Ipsos демонстрира, че единствено един претендент на демократите би победил уверено някогашния президент Доналд Дж. Тръмп през ноември – Мишел Обама.

Обама изпреварва всички свои евентуални съперници, в това число Камала Харис, Гавин Нюсъм и Гретхен Уитмър. 50 % от гласоподавателите са споделили, че биха дали своят вот за Обама, до момента в който 39 % са показали, че избират Тръмп.

За Обама, която гледаше на лагера на Байдън с съмнение и отхвърли да води акция за него, потвърждавайки, че номинацията ще съставлява мярка за възмездие за отношението му към нейната другарка Катлийн Бюле, някогашната брачна половинка на Хънтър Байдън.

Барак Обама е участвал на събирания на средства за Байдън, само че в никакъв случай в компанията на брачната половинка си, която също заобикаля държавна вечеря за президента на Кения Уилям Руто през май, първата за африкански президент от 16 години.

Демократите и забележителен брой самостоятелни гласоподаватели ясно виждат Обама като своего рода Жена-чудо – полубогиня на мъдростта и силата, която може да употребява магическо ласо геронтократичния патриархат към Байдън, обединявайки още веднъж Демократическата партия.

Историкът от Харвард Джил Лепор в книгата си „ Тайната история на дамата знамение “ твърди, че тя съставлява нещо като изчезнало звено в историята на феминизма през предишния век.

Може би една нова кандидатура на Обама би могла да изиграе сходна основна роля за сегашната, обсадена, защото е на редица фронтове, вариращи от аборт до равно възнаграждение.

От своя страна Обама поредно демонстрира, че няма предпочитание да се кандидатира за президент. Наистина, тя очевидно се притесняваше от кандидатурата на брачна половинка си през 2012 година, като му сподели, че няма да поддържа втори опит, в случай че той се провали.

Обама сигурно е наясно, че сега, в който стъпи на политическия кръг, нейната известност ще стартира да понижава. Точно в този момент тя не би трябвало да заема позиция по въпроси като Украйна, налози, регулации и по този начин нататък.

Докато тя стои настрани, гласоподавателите ще проектират каквито и да са желания към нея. Самият й отвод да се опетни, като бяга, може да увеличи нейната известност.

И въпреки всичко, както означи Стив Бенен, феноменът Обама не трябва да се отхвърля като цялостна страничност. То в действителност разкрива слабостите на Байдън, като акцентира, че „ има необятен политически вкус към някой различен с изключение на някогашните президенти “.

Щастливите приказки на акцията на Байдън единствено ускоряват безпокойството от кандидатстването му. Линията наподобява като че ли, че всичко е A-OK. Но конгресменът Лойд Догет прикани Байдън да напусне конкуренцията, някогашният ръководител на Камарата на представителите Нанси Пелоси сподели, че въпросите за възрастта му не са нелегитимни, а конгресменът Джеймс Е. Клайбърн, който съвсем самичък избави Байдън по време на първичните избори през 2016 година в Южна Каролина, уточни в MSNBC, че е подготвен да поддържа вицепрезидента Камала Харис, в случай че тя стане номинираната.

„ Ще я поддържа, в случай че той се отдръпна “, сподели Клайбърн.

„ Тази партия не би трябвало по никакъв метод да прави нещо, с цел да работи към мис Харис. “

Байдън не прави доста, с цел да успокои гласоподавателите. Той се пошегува с донорите във вторник вечерта, че „ съвсем е задремал на сцената “ с Тръмп след пътуванията му до Европа.

Изглежда малко евентуално изявлението на Байдън с Джордж Стефанопулос от ABC News да бъде задоволително, с цел да потуши възходящите подозрения по отношение на способността му да води енергична акция, камо ли да ръководи през идващите четири години.

Той към момента не е дал конференция след дебата, демонстрирайки, че може да се оправи с купчина въпроси, на които би трябвало да отговори непринудено.

Вместо това той излекува политическите си рани, като се отдръпна в фамилния си кръг с Хънтър Байдън като скъп консултант, да не приказваме за напъните на първата дама Джил Байдън да го убеди да не се проваля в устрема си към втори мандат.

Говорейки със Стефанопулос в сряда, някогашният републикански претендент за президент Ники Хейли уточни нуждата от промяна на поколенията като цяло в Америка:

„ Не можем да имаме 81-годишен президент. Трябва да имаме ново потомство водач. Сенатът се трансформира в най-привилегирования дом за възрастни хора в страната.

Трябва да стартираме да се уверяваме, че имаме ново потомство. Всички го усещат – републиканци, демократи и самостоятелни считат, че… “

Засега, до момента в който Байдън и Тръмп се кандидатират за втори мандат, това не се случва.

Превод: СМ

Източник: National Interest

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед128376Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед21834Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед30948Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед21518Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед13806Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед128376Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед98821Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор  Димитър Шивиков, Зеленски, евроатлантическа сбирщина, победа, Украйна  Димитър Шивиков, Зеленски, евроатлантическа сбирщина, победа, Украйна Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР