Таксиметровият шофьор, починал след сбиване в София с друг водач,

...
Таксиметровият шофьор, починал след сбиване в София с друг водач,
Коментари Харесай

Стана ясно от какво е починал таксиметровият шофьор в София

Таксиметровият водач, умрял след сборичкване в София с различен лидер, е получил инфаркт. Това заяви bTV, цитирайки информация от медицинските среди. Съдебно-медицинската експертиза ще стане ясна на следващия ден.

Вече има версия, че младият мъж, упрекнат за багра в събота в София, е работил в обстановка на самозащита. От прокуратурата споделиха, че упрекнатият е дал показания, към този момент му е назначена и съдебно-медицинска експертиза. До този миг са разпитани 17 очевидци.

Драстично разминаване има в показанията на очевидците от двете страни в проблема със гибелта на таксиметровия водач в столицата. Мъжът умря след сборичкване с различен водач поради засечка на пътя.

Засега митингите на сътрудниците и околните на таксиметровия водач стопират до 19 октомври. Това стана след срещата през днешния ден на синдикатите с обвинител номер едно Иван Гешев и техните съглашения да си оказват помощ взаимно.

Разминаване в показанията на очевидците на случая е открила до момента прокуратурата. Според част от тях, водачът на таксито се е обадил на някого по телефона, след което са пристигнали трима мъже, които дружно с водача са били обвинения, само че други настояват, че обвиненият е нанесъл побой на таксиметровия водач.

Само за bTV майката на приятелката на обвинения сподели, че боят е почнал таксиметровият водач.

„ Той излиза нападателно, момчето е било още в колата, отива при него и стартира да му крещи " Ти какъв си, бе? ", " Ти ли ще ми кажеш, кой си ти, бе? " Дъщерята звъни на служителя на реда, при което той се отдръпва. Обадил се е по телефона на някой, тъй като за минути са пристигнали цяла тайфа и вторият път се връща, момчето е излязло от колата и той го атакува. При самозащита той го е бутнал, само че не го е пребил, с цел да се стигне до гибел. Нека потвърдят, експертизата да излезе “, описа майката Даниела Найденова.

От прокуратурата обявиха, че всички експертизи са назначени и ще оказват помощ на браншовите организации за промените в наредбата за таксиметровия транспорт.

„ Обсъдихме систематичния проблем, който провокира такива последици и по какъв метод може да сме си взаимно потребни, с цел да решим и ограничим тези систематични проблеми, с цел да няма гибел по пътя без значение дали е за български жители, които работят като таксиметрови водачи, или е за някои други български жители “, означи Иван Гешев.

" Предлагали сме го тъкмо три пъти. Подготвени написани текстове за смяна в закона и наредбите и това, сякаш не прави усещане на властта ", сподели Малин Господинов от Национален таксиметров профсъюз.

Шофьорите упорстват и за обективен развой. Според информацията следствието ще бъде под специфичния контрол на висшата прокуратура

„ Аз като основен прокурор и прокуратурата ще създадем вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост “, добави Иван Гешев.

Утре ще се гледа мярката за неотклонение на обвинявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР