Така нареченото движение Reichsbürger привлече нарастваща подкрепа от различни области

...
Така нареченото движение Reichsbürger привлече нарастваща подкрепа от различни области
Коментари Харесай

Германската полиция атакува заподозрени екстремисти, „заговорничащи за подкопаване на правителството“

Така нареченото придвижване Reichsbürger притегли възходяща поддръжка от разнообразни области на антиправителствената и крайнодясната екосистема.

Германските управляващи оповестиха в четвъртък, че претърсват 20 дома, принадлежащи на обвинени крайнодесни заговорници, за които съгласно тях са възнамерявали да „ дестабилизират “ връзките на държавните администрации.

Наред с други неща, обвинените са упрекнати в „ опит за блокиране на информационните канали на обществените органи “ посредством „ контакт с тях по целеустремен и масиран метод “, се споделя в изказване на прокуратурата на Мюнхен.

Хората, които са набелязани, са обвинени за принадлежност към крайнодясното придвижване Reichsbürger, което сплотява разнообразни групи от теоретици на конспирацията и екстремисти, които не признават легитимността на немските институции.

Полицията иззе компютри, преносими компютри и мобилни телефони.

Прокуратурата изясни, че претърсванията, осъществени в осем района, са част от следствие, почнало при започване на 2021 година, когато полицията разпознава няколко канала в платформата Telegram, предаващи „ теории на конспирацията и теории, типични за Reichsbürger “.

От август 2021 година тези канали включваха апели за деяние против „ хипотетични жертви на страната “. След това техните админи започнаха да провеждат „ всеобщи контакти с управляващите по телефона и електронната поща “.

Според прокурора главната им цел е била да „ дестабилизират Федерална република Германия и нейните публични институции и да предотвратят, или най-малко да затрудни " вярното им действие.

Служителите на набелязаните управляващи бяха заляти с тайни теории и също по този начин бяха " обиждани и от време на време заплашвани със гибел ".

58-годишен -възрастен мъж, обвинен в ръководството на един от инкриминираните канали, беше задържан през ноември 2021 година Той беше упрекнат през април 2022 година в „ основаване на незаконна организация и подбудителство на ненавист “.

Движението Reichsbürger съществува от 80-те години на предишния век, само че набра нов подтик в отговор на здравните ограничавания, свързани с пандемията от Covid-19.

През декември 2022 година управляващите разрушиха въоръжена група със същото разбиране, която си беше сложила за цел да смъкна демократичните институции в Германия.

Те включваха принц, някогашни елитни бойци и някогашен крайнодесен народен представител.

Смята се, че придвижването има към 20 000 членове в цяла Германия и отвън нея, привличайки разнообразни варианти на анти -истаблишмънт и дясна идеология, в това число яд към природата на федералната република след Втората международна война и носталгия по от дълго време изчезнала Германия.

Докато някои от почитателите на придвижването идеализират Третия райх, заговорниците арестувани последни година бяха фокусирани върху манифестирането на завръщането на Втория райх, монархия, основана през 1871 година и свалена след Първата международна война. да заплащат налози, да вземат участие в броене или да носят персонални карти.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР