Британската пенсия ще отиде много по-далеч в тези европейски страни.

...
Британската пенсия ще отиде много по-далеч в тези европейски страни.
Коментари Харесай

Здравеопазване, разходи за живот и зелени площи: Най-добрите места в Европа, където да се пенсионирате в момента

Британската пенсия ще отиде доста по-далеч в тези европейски страни.

Пенсионирането в чужбина е фантазия за мнозина и постоянно хитро решение, защото разноските за живот се повишават.

Но преместването в нова страна идва с провокации и е значимо да изберете дестинация, която дава отговор на условията за вашите потребности.

Property Guides, компания, която оказва помощ на хората да купуват къщи в чужбина, съпостави европейските страни, известни измежду експатите, с цел да дефинира коя е най-хубавата за пенсионерите.

Ето най-хубавите места, където можете да спестите пари и да живеете добре.

Най-добрите страни в Европа за пенсионери

Компанията за подкрепяне на парцелите прегледа пет разнообразни фактора, с цел да дефинира коя е европейската страна.

Property Guides проучва количеството зелени площи (квадратни метри на жител) в градовете, опцията за универсално опазване на здравето, броя на болничните кревати на 1000 души, равнището на престъпността (случаи на обири на 100 000 души) и разноските от живота.

Турция е най-евтината страна в Европа за пенсиониране в чужбина

беше открито, че е европейската страна с най-ниски разноски за живот за пенсионерите - приблизително £422 ( €488) на месец.

Това значи, че пенсията в Обединеното кралство ще бъде най-малко четири пъти по-висока от тази във Англия, където еквивалентната цена на живот би била £1652 (€1913).

Нещо повече, Турция може да е отвън Европейски Съюз, само че е страна, в която пенсиите в Обединеното кралство се покачват всяка година, сходно на Англия, със системата „ тройна брава “.

Пенсионерите също могат да се усещат сигурни. Нивата на престъпност са едни от най-ниските в изследваните страни, единствено с 214 записа на обири на 100 000 души.

Ще бъдете заобиколени и от други чужденци, защото Türkiye следи скок в посетителите след края на пандемични ограничавания за пътешестване. Изглежда, че ще поеме щафетата от Франция като в Европа през 2024 година

Германия предлага на пенсионерите обилие от зелени площи

Второто най-хубаво място за пенсионери да се реалокират съгласно Property Guides ' описът е.

Безопасност, паркове и разноски за гледане на деца: Най-благоприятните за фамилии градове в Европа за експати Експатите класират най-хубавите и най-лошите европейски градове през 2023 година за опазване на здравето, жилища и обществен живот

Като всеки гражданин има 88 кв. метри зелени площи, това е идеалното място за феновете на природата и тези, които желаят да прекарат новооткритата си независимост навън.

Берлин има най-голям брой болнични кревати на 1000 души във всички оценени страни, тъй че вие могат да се усещат по-уверени, когато става въпрос за поддържане на положително здраве.

Гърция е евтина дестинация за пенсионерите

е на трето място в класацията с помощта на мощните цифри в множеството категории.

За пенсионерите, които желаят да защитят своите спестявания и фонд, Гърция има втората най-ниска цена на живот от оценените места, със междинна месечна цена на живот от £894 (€1027).

Престъпността не е огромен проблем, с 909 записа на обири на 100 000 души, а количеството зелени площи на човек е над междинното.

Португалия е евтина, само че й липсва зелена повърхност

Третата най-евтина страна във връзка с разноските за живот е, макар че е 7-ма в класацията като цяло.

РЕКЛАМА Работете отдалечено в една от най-евтините страни в света: Колумбия пуска виза за цифрови номади Разкрито: Най-евтината - и най-вече скъпо - Европейски места за отмора през 2023 година

Въпреки че животът там коства единствено 972 английски лири (1117 евро) на месец, му липсва зелено пространство от единствено 37 квадратни метра на човек.

Коефициентът на престъпност в страната не е прекомерно висока обаче със 749 записа за обири.

Ирландия е една от най-скъпите страни в Европа за пенсиониране

От 20-те най-хубави места за пенсиониране беше се оказа най-скъпата дестинация. Месечните разноски за живот са £1930 (€2218), което е повече, в сравнение с в Обединеното кралство.

Страната не се оправя доста добре във връзка с равнищата на престъпност, с 1372 записа на обири на 100 000 души а броят на болничните кревати на 1000 души е един от най-ниските в първите 20 страни.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР