(СЗО) и нейни партньори създадоха на територията на Швейцария извънредни

...
(СЗО) и нейни партньори създадоха на територията на Швейцария извънредни
Коментари Харесай

Спешен резерв от ваксини срещу Ебола създаде СЗО

(СЗО) и нейни сътрудници сътвориха на територията на Швейцария изключителни ресурси от имунизацията против Ебола в размер на 6890 дози, предадоха международните организации.

Този запас може да бъде изпратен срочно при поискване до всяка нуждаеща се страна, в която е записано огнище на смъртоносната болест, се споделя в известие на СЗО, публикувано в Женева, съобщи БНР.

Изтъква се, че имунизацията е складирана в Швейцария и е подготвена за изпращане за изключително реагиране. Решението за даването ѝ ще бъде взето в границите на 48 часа. Целият план на доставката не надвишава седем дни след приемане на поръчката.

Решението за основаването на незабавен запас от препарата съставлява прелестен образец за взаимност, теоретичен метод и съдействие на интернационалните организации с частния бранш, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Ебола е остро заразна болест, най-често срещана в Субсахарска Африка. Характеризира се с висока температура, затруднено дишане, обезводняване, в обособени случаи и с кръвоизливи. Смъртността измежду инфектираните е висока, а към момента няма надеждни способи за лекуване. Ваксината против Ебола е създадена през 2019 година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР