Свят Пътнически самолет направи обратен завой заради дрон Пореден инцидент

...
Свят Пътнически самолет направи обратен завой заради дрон Пореден инцидент
Коментари Харесай

Пътнически самолет направи обратен завой заради дрон

Свят Пътнически аероплан направи противоположен завой поради дрон Пореден случай с дрон на лондонско летище  Надежда Неменски 28 август 2019, 17:48  Пътнически аероплан направи противоположен завой поради дрон Източник: iStock/Guliver Images
амолет със 186 пасажери на борда е бил заставен да направи противоположен завой, с цел да избегне конфликт с дрон, нарушл допустимата височина за полети, съобщи организация БГНЕС.

Инцидентът се е случил на лондонското летище „ Гетуик”. По данни на комисията UK Airprox board, към аероплан „ Airbus A320” на височина 518 метра се доближил дрон. Пилотът на самолета бил заставен да извърши маневра, при която е минал на 25-30 метра от дрона.

Дронът е нарушил допустимата за полет височина от 400 фута (121 метра) и навлязъл в следеното въздушно пространство над летище „ Гетуик”.

За първите 11 месеца на 2018 година във Англия са засечени 120 случая на прелетели рисково покрай самолети дронове.

В края на декември летище „ Гетуик” няколко пъти прекрати полетите поради дронове. Според специалистите, става въпрос за съзнателни, добре разчетени дейности – дроновете се появявали в миг, когато би трябвало да се отвори пистата за политане и кацане.

След следващия случай на „ Гетуик”

английските управляващи предложиха да се усили до 5 км зоната, забраняваща полети на дронове наоколо до летищата и пистите .

Действащото сега ограничаване е 1 км.

По данни на „ Таймс” на летищата „ Гетуик” и „ Хийтроу” е конфигурирана система за разкриване на дронове. Съгласно проектите на способените управляващи, от ноември 2019 година операторите на дронове са длъжни да ги записват.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР