Американските и съюзническите разузнавателни агенции проследяват увеличаване на малките саботажни

...
Американските и съюзническите разузнавателни агенции проследяват увеличаване на малките саботажни
Коментари Харесай

Русия активизира тайна диверсионна кампания срещу Европа

Американските и съюзническите разследващи организации наблюдават увеличение на дребните саботажни интервенции в Европа , които съгласно тях са част от съветска акция за подкопаване на поддръжката за Украйна, написа американският вестник The New York Times.

Тези интервенции са най-вече палежи или опити за палеж . Техните цели са разнообразни обекти, в това число склад в Англия, фабрика за бои в Полша и склад на IKEA в Литва , напомня изданието.

Няколко души, обвинени във връзки с съветското разузнаване, също, както Би Би Си към този момент заяви.

Според западното разузнаване тези дейности са част от съгласуваните старания на Русия да забави доставките на оръжия за Киев и да сътвори тип на възходяща европейска съпротива за поддръжка на Украйна, отбелязва вестникът.
 За Русия задържането на руснаци за шпионаж в Германия е провокация
За Русия задържането на руснаци за шпионаж в Германия е провокация

Според Москва не са били показани доказателства за виновността и връзките със службите на страната

Въпреки че доставките на оръжие за Украйна не са наранени от това и доста от задачите на съветския бойкот не са директно свързани с войната, съгласно чиновници по сигурността, представени от вестника, настояват, че Русия " се пробва да посее боязън и да принуди европейските страни да затегнат сигурността по цялата верига за доставки на оръжие, което ще наложи спомагателни разноски и ще забави темпото на доставките ".

Според източници от разузнаването, представени от изданието, сътрудници на ГРУ са употребявали съветска дипломатическа постройка в британския окръг Съсекс, за да вербуват локални поданици да извършат палеж в склад в Лондон през март . Властите настояват, че складът е бил обвързван с доставки за Украйна, само че не дават детайлности.

Четирима британци бяха упрекнати в умишлени палежи, а един от тях в подпомагане на задграничното разузнаване.

Миналата седмица и упрекнати в образуване на разнообразни актове на бойкот по инструкции на съветските разследващи служби.

" Имаме работа със бойкот в Литва, палеж на склад на IKEA. Хората, които бяха задържани там, може да са свързани и с опити за образуване на бойкот в Полша, основно палежи ", сподели тогава министър председателят Доналд Туск.
 В Естония и Латвия задържаха съветски шпиони
В Естония и Латвия задържаха съветски шпиони

Хибридна интервенция на съветските служби в Прибалтика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР