Свлачища са отнесли голяма част от ивицата, която на места

...
Свлачища са отнесли голяма част от ивицата, която на места
Коментари Харесай

Плажът в Черноморец се стопи

Свлачища са отнесли огромна част от линията, която тук-там е обрасла в растителност, а част от пясъка – „ изяден “ от морето.

Снимки и видео от птичи взор демонстрираха действителността на плажа в Черноморец – в окаяно положение е. От фрагментите се вижда, че тук-там пясъчната линия е „ изядена “ от морето, свлачища са се образували край брега, а растителност е обхванала огромни площи от плажа. Ситуацията е толкоз сериозна, че през вчерашния ден зам.-министърът на околната среда и водите Тома Белев е разпоредил на шефа на РИОСВ-Бургас Павел Маринов да извърши незабавна инспекция.

Състоянието на плажа е тежко, а за казуса първи сигнализира Георги Пинелов, който към този момент е изпратил няколко писма до Министерство на околната среда и водите и други две министерства за това, че има съществени свлачища, образували се в резултат на построяването на Пристанище-Черноморец.

Само допреди 2 години това бе един от най-красивите плажове по Южното ни Черноморие, а през днешния ден той като че ли следва трагичната история на плаж „ Бургас-юг “, който от години е негоден.

Кадрите, показващи настоящото положение на Черноморец-централен, са снимани от общественика Здравко Василев и действително съставляват предизвестие, че обстановката е сериозна, а плажът се нуждае от незабавна интервенция, с цел да бъде избавен.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР