Свикнали сме по традиция WTA Турът да ни предлага множество

...
Свикнали сме по традиция WTA Турът да ни предлага множество
Коментари Харесай

В мач с два геврека: Квитова сътвори обрат над бивша шампионка от Шлема в Индиън Уелс!

Свикнали сме по традиция WTA Турът да ни предлага голям брой вълнуващи конфликти сред едни от най-хубавите тенисистки в света, като през днешния ден на WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс станахме очевидци на извънредно невероятен мач. Срещата, противопоставяща някогашните шампионки от Шлема - Петра Квитова и Йелена Остапенко, имаше процес на събитията, който не се вижда всеки ден, откакто латвийката " върза геврек " на левичарката на старта на мача, преди след това двукратната носителка на трофея от Уимбълдън да отговори съвсем сходно на противничката си, с цел да я надвие в законосъобразен съдбоносен сет - 0:6 6:0 6:4. С триумфа си чехкинята и международна номер 15 се класира за осминафиналите, където ще се изправи против една от фаворитките за купата Джесика Пегула.

Началото на дуела беше свръхзвуково за Остапенко, която още от първата точка съумя да наложи волята си и посредством мощния си форхенд задаваше темпото на игра, което ѝ разреши да поведе с ранен пробив. Оттам насетне международната номер 25 доразви преднината си, като реализира още два брейка и записа дебютния сет на сметката си, освен това без да загуби нито гейм.

Отговорът на Квитова пък беше повече от сладкодумен, откакто с настъпването на втората част функциите напълно се размениха и във водещата позиция на корта към този момент беше левичарката, която удобно ръководеше разиграванията и на бърза ръка се откъсна напред в резултата с пробив. Осигурила си удобен задатък в резултата, чехкинята на процедура върна жеста на някогашната шампионка от Ролан Гарос и ѝ " върза геврек ", за са изравни резултата в обособените сетове.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР