Ига Швьонтек продължава успешно кампанията си в Рим. Макар и

...
Ига Швьонтек продължава успешно кампанията си в Рим. Макар и
Коментари Харесай

Швьонтек сломи 2-кратна 1/4-финалистка на РГ и се приближи към среща с друга бивша номер 1

Ига Швьонтек продължава сполучливо акцията си в Рим. Макар и да изпита усложнения против една от тенисистките, намиращи се в оптимална форма, Юлия Путинцева, полякинята сподели за какво тя е международната номер 1 с 6:3 6:4 и би могла да оформи конфликт с някогашната лидерка в международната класация и 3-кратна " мейджър " шампионка Анджелик Кербер, в случай че германката победи Аляксандра Саснович.

Срещата стартира равностойно за двете тенисистки, като представителката на Казахстан съумяваше да удържа на офанзивите на фаворитката. Двете тенисистки да ни предлагаха оспорвани и дълги разигравания, само че в шестия гейм Швьонтек повиши нивото си и осъществя пробив, а по-късно задържа задатъка си, което ѝ разреши да завоюва първия сет с 6:3.

Втората част стартира по най-лошия вероятен метод за международната номер 1. Путинцева, която постановяваше антисистемния си жанр на игра, изглеждаше, като водещата фигура във втория сет. Това разреши на аутсайдерката да поведе с пробив, а при 4:1 имаше опцията да реализира втори брейк и на процедура да постави точка на интригата в сета. Точно тогава обаче играта на международната номер 41 стартира да се разпада, за сметка на тази на полякинята, която с всяка минала минута ставаше по-уверена. Така Швьонтек завоюва идващите 5 гейма и с 6:4 записа втора си победа в Рим тази година.

Hitting her marks
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР