Адриан Манарино няма да участва на Олимпиадата в Париж. Шампионът

...
Адриан Манарино няма да участва на Олимпиадата в Париж. Шампионът
Коментари Харесай

Мускетарски жест: Манарино се отказа от олимпийската си квота в полза на свой съотборник

Адриан Манарино няма да взе участие на Олимпиадата в Париж. Шампионът от Sofia Open за пръв път в своята кариера се пребори за една от 4-те квоти в мощния френски отбор, само че наподобява ветеранът осъзнава, че не би имал никакъв късмет да се показа на високо равнище на кортовете на Ролан Гарос, където ще се организира шампионата. Манарино е спечелил единствено 3 от последните си 32 мача на червени кортове и несъмнено приказваме за неговата най-слаба настилка, а това очевидно е задоволителна причина за 35-годишния тенисист да постъпи извънредно доблестно и да даде късмет на различен собствен съотечественик.

" Ние сме състезатели от най-високо равнище, а не просто някакви спортни запалянковци. Знаете какъв брой по-лесно е да се завоюва квота в някои елементи от света и сме виждали състезатели, които просто нямат място на сходен конгрес. Аз играя шампионати съвсем всяка една седмица и не отивам, с цел да изгубя на старта. В ATP надпреварите обаче са намесени точки и парични средства, тъй че виждам да играя, даже когато съм в неприятен интервал, както е в този момент.

На Олимпиадата обаче не играеш за себе си, а би трябвало да защитаващ достойнството на Франция. Аз съм на съвсем 36 години и нямам победа на клей през годината. Това не е моята настилка и моето време. Не желая да заемам нечие непознато място в тима, тъй като съм сигурен, че има млади момчета, които биха се показали доста по-добре от мен. Искам да бъде пореден в правилата си и ще отстъпя своята квота. Наясно съм, че това е Олимпиадата, само че един шампионат не е предпочитан за мен, в случай че знам, че нямам опция да се показва добре на него и не е измежду наложителните за присъединяване " - разяснява левичарят след отпадането си в първия кръг на Мастърса в Рим.

Припомняме ви, че за присъединяване на Игрите се класират първите 56 в международната класация, стига да са играли за Купа " Дейвис " най-малко един път през Олимпийския цикъл (възможно е изключение при травма или дадени млади състезатели), като това условие не е изпълнено от Григор Димитров и няма да го забележим в Париж.

Мястото на Манарино пък към този момент наподобява най-вероятно да бъде заето от Артур Риндеркнеш или към момента контузения Артур Казо, които са на първо време от френските тенисисти отвън топ 50, а към този момент можем да кажем, че съвсем несъмнено другите ясни локални представители ще бъдат Уго Юмбер, Артур Фис и Гаел Монфис, а домакините имат право и на една специфична покана, с която да направя пет своите участници в главната скица.

Comme le révèle aujourd’hui, Adrian Mannarino ne participera pas au JO, malgré qu’il soit deuxième à la Race.

Peu à l’aise sur terre, il préfère laisser sa place à quelqu’un qui réussit mieux sur la surface.

Pour le moment Arthur Cazaux est en tête, mais blessé donc…
— Romain
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР