Световният №1 Новак Джокович приключи по доста неприятен начин участието

...
Световният №1 Новак Джокович приключи по доста неприятен начин участието
Коментари Харесай

Контузия и Вавринка спряха Джокович на US Open

Световният №1 Новак Джокович завърши по много противен метод присъединяване си на последния за годината шампионат от Големия шлем - US Open. Защитаващият купата си сърбин се отхвърли поради травма в мача си със Стан Вавринка от 1/8-финала. Така Джокера завършва присъединяване си в Ню Йорк преди етапа на 1/4-финалите за пръв път от 2006 година насам, когато бе едвам 19-годишен.

Не е ясно дали Новак е изпитвал болки още през цялото време на мача, само че дуелът изобщо не се развиваше в негова изгода. Вавринка завоюва първия сет с 6:4, а по-късно взе и втория със 7:5.

В паузата преди третия сет 32-годишният сърбин повика физиотерапевт на корта, който масажира рамото му. Явно обаче това не е дало стремежи резултат, тъй като след изиграването на три гейма Джокович реши, че не може да продължи и се призна за надвит. Той напусна корта под бурните освирквания на публиката.

“Това не е методът, по който би трябвало да приключи един мач. Тъжно ми е за Новак. Той е добър другар и необикновен първенец. Имали сме някои страхотни борби през годините. Дано съумея да запазя равнището, което демонстрирах довечера. Играх много добър тенис. Радвам се, че се завърнах”, показа пък Вавринка след края на мача.

Това е 5-а победа за Вавринка против Джокович в конфликтите посред им, като той има и 21 загуби от сърбина.

6-4, 7-5, 2-1 (ret.)@stanwawrinka returns to the QF after Djokovic retires from the match.#USOpen pic.twitter.com/3cGoWzcE0b
— US Open Tennis (@usopen) September 2, 2019
В идващия кръг за 34-годишния швейцарец следва среща с руснака Данийл Медведев, който победи с 3:6, 6:3, 6:2, 7:6(2) германеца Доминик Кьопфер.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР