Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния

...
Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния
Коментари Харесай

Събориха част от спортния център на Пулеви

Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния квартал „ Лозенец ”. Пред NOVA Тервел Пулев съобщи, че става дума за безчинство от страна на вложител, който има намерение в региона да бъде издигната 19-етажна постройка с подземни паркинги.

„ Вижда се от кое място са влезли с тежка техника в постройката, след това запушиха с гипсокартон ”, изясни Тервел Пулев.

„ Ако колоните бъдат бутнати с екскаватор, ще падне цялата постройка ”, разяснява Диана Ненова, жена на Пулев.

Според Тервел в тази ситуация става въпрос за противозаконни дейности.

„ Така нареченото ПБЗ за срутване на част от здания не е правилно, тъй като това е една сграда. Вижда се от кадастъра. Тук има затваряне на очите на държавните органи ”, счита Пулев.

Инвеститорът отхвърли да застане пред камера. Но изясни, че събореното е 100% благосъстоятелност на компанията, която съставлява. И че частно-правните въпроси ще пази по правосъден ред.

От регион „ Лозенец ” обясниха, че съгласно признатия подробния организационен проект се планува да има под земята гараж с две здания, като се резервира и спортният център. Категорични са, че всички условия са били спазени.

„ Ние сме спазили Буквата на закона. Нищо повече не може да създадем. Предстои да се подхващат дейности от администрацията на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Със заповед на кмета ще се реши какво би трябвало да се направи за укрепването на постройката ", разяснява Витан Влахов, зам.-кмет на регион „ Лозенец ”.

А, до момента в който съдът отреди в чия употребява ще наклонят везните, скоро от спортния център ще посрещат с митинги.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР