Световният шампион за 2009 във Формула 1 Дженсън Бътън критикува

...
Световният шампион за 2009 във Формула 1 Дженсън Бътън критикува
Коментари Харесай

Бътън критикува решението на WEC да промени графика заради Алонсо


Световният първенец за 2009 във Формула 1 Дженсън Бътън подлага на критика решението на ФИА да промени датата на кръг 7 от шампионата WEC поради Фернандо Алонсо. Тази седмица уредниците потвърдиха, че местят надпреварата Фуджи, с цел да избегнат припокриване с Гран при на Съединени американски щати от Ф1. Състезанието ще се организира на 14 октомври и по този метод Алонсо ще може да вземе присъединяване във всичките осем кръга, в това число Льо Ман.

Бившият съотборник на Фернандо в Макларън назова решението "срамно ", тъй като е направено поради един-единствен водач. "Промяната се отразява на доста други водачи, които също съблюдават контракти. Да не приказваме, че има и други категории като Super GT, където сходно припокриване удря по почитателите " съобщи Бътън.

Шефът на WEC Жерар Нево отбрани решението на ФИА. "Представете си да имате някой като Алонсо в падока, състезаващ се за Тойота, и да отидеш в Япония без него? " Той добави още, че Фернандо желае да се бори за купата във Формула 1, тъй че не може да пропуща надпревари там, надлежно те е трябвало да трансформират графика.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР