Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че не

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че не
Коментари Харесай

Хамилтън: Чувствах се странно от освиркванията в Канада

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че не е знаел по какъв начин тъкмо да одобри освиркванията, на които беше подложен, до момента в който получаваше премията си като победител в Гран При на Канада.

34-годишният британец записа 5-и триумф в откриващите 7 старта от сезон 2019, само че този път не и без намесата на маршалите, които постановиха 5-секундно наказване на пресеклия първи финиша Себастиан Фетел (Ферари). Санкцията, която бе плод на нарушение разпоредбите за връщане на пистата и изтласкване на Хамилтън отвън трасето, беше задоволителна, с цел да лиши германеца от успеха.

По-голямата част от публиката застана на страната на ядосания Фетел, който направи доста митинг с дейностите си след края на надпреварата. Феновете се настроиха и против Хамилтън, въпреки той да нямаше нищо общо с решението на стюардите. По тази причина Фетел ги прикани да не освиркват неговия огромен съперник.

„ Канада беше като ловно поле за мен”, съобщи Хамилтън. „ Това е трасе, което в действителност обичам. Винаги съм се чувствал признат и подкрепян тук. Затова ми беше малко необичайно, че ме освиркваха. Не е обаче и първият път, в който съм срещал сходно отношение”, добави британецът пред „ Индипендънт”.

„ Свикнал съм с сходни неща и им прощавам. Единственото, което мога да кажа, е, че не аз взех решението. Затова не разбирам за какво тъкмо мен освиркваха”, добави Хамилтън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР