Световният шампион Макс Верстапен заяви, че RB19 определено е по-добра

...
Световният шампион Макс Верстапен заяви, че RB19 определено е по-добра
Коментари Харесай

Верстапен: Определено напреднахме през зимата

Световният първенец Макс Верстапен съобщи, че RB19 несъмнено е по-добра кола от RB18, с която той завоюва своята втора международна купа през 2022 година. Нидерландецът също по този начин предизвести противниците на Ред Бул, че в Милтън Кийнс към този момент работят по пакети с усъвършенствания за RB19.

„ Мисля, че колата работи добре – сподели Верстапен. – Просто следвахме стратегия си и изпробвахме доста разнообразни неща. Всичко, което пробвахме беше доста забавно. За мен това бяха доста положителни дни, любувах се на чувството.

„ Има някои разлики по отношение на RB18, които се усещат на пистата. Мисля, че част от тях се дължат и на измененията в гумите. Но като цяло несъмнено мисля, че сме се подобрили по отношение на предходната година.

„ Основният ни проблем през 2022 беше тежестта. В началото на годината бяхме доста тежки и колата беше мързелива и не завиваше. Затова спомогна и фактът, че тежестта беше разпределено по доста неприятен метод. В хода на сезона ние успяхме да смъкнем тежестта, което си пролича и в скоростта на колата.

„ През тази година ние продължихме този развой, само че също така ние направихме и други промени. Ние към този момент работим и по усъвършенствания, които да ни оказват помощ да решим проблемите, които продължаваме да имаме “, изясни нидерландецът.

В хода на първите два дни за подготовка Верстапен направи общо 204 обиколки на пистата „ Сахир “ в Бахрейн, което се равнява на 1104.048 километра. В рамките на днешния финален ден на предсезонния тест в Бахрейн зад кормилото на RB19 е само съотборникът на Верстапен Серхио Перес, който кара и през вчерашния ден сутринта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР