Световният номер 6 Рафаел Надал спечели 89-та титла в кариерата

...
Световният номер 6 Рафаел Надал спечели 89-та титла в кариерата
Коментари Харесай

Надал се справи с Креси за титлата в Мелбърн

Световният номер 6 Рафаел Надал завоюва 89-та купа в кариерата си, откакто победи американския квалификант Максим Креси със 7-6(6), 6-3 във финала на шампионата от сериите АТП 250 в Мелбърн, който е подгряващ за Откритото състезание на Австралия.

На полуфиналите през вчерашния ден 112-ят в международната класация Креси победи Григор Димитров, а през днешния ден той насочи съществено предизвикателство към Надал в първия сет, в който имаше точка за продобиване на сета в тайбрека, само че в последна сметка испанецът надви с 8-6. Във втората част Креси поведе с пробив, само че 35-годишният Надал реализира поврат и затвори мача след час и 47 минути игра.

" Искам да благодаря на уредниците, а мен е привилегия и огромен шанс, че още веднъж съм тук. Връщам се от тежък интервал във връзка с травми, тъй че см доста благополучен. За мен значи доста да се завърна на корта и още веднъж да държа трофей в ръцете си. Този корт постоянно е бил доста специфичен за мен ", показа Надал след дуела на Род Лейвър Арина.

За носителя на 20 трофеи от Големия шлем това бе първи шампионат от август месец насам, като по-късно той се бореше с травма в стъпалото и прекаран ковид. С триумфа си през днешния ден Надал записа едно извънредно достижение - той има най-малко една купа на равнище АТП към този момент 19 следващи години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР