Неоснователни са опасенията, че Русия ще нападне някоя държава-членка на

...
Неоснователни са опасенията, че Русия ще нападне някоя държава-членка на
Коментари Харесай

Виктор Орбан не смята, че Русия има капацитет да нападне НАТО

Неоснователни са опасенията, че Русия ще нападне някоя държава-членка на НАТО. Това съобщи министър председателят на Унгария Виктор Орбан, като акцентира, че към този момент тригодишната войната в Украйна показва границите на опциите на Русия, съобщи " Ройтерс ".

В изявление за публичното радио Орбан е споделил, че " в случай че руснаците бяха задоволително мощни, с цел да се преборят с украинците, вече щяха да са го създали ".

Министър-председателят акцентира, че военните благоприятни условия на НАТО надалеч надвишават тези на Украйна, заради което вероятността Русия или друга страна да нападне организацята е дребна.

" Не считам за разумно Русия, която даже не може да победи Украйна, внезапно да пристигна и да погълне целия западен свят ", сподели Орбан. " Шансовете за това са извънредно дребни. "

Според Виктор Орбан препратките към съветската опасност са " въведения " към по-нататъшната интервенция на Запада във войната в Украйна.

Припомняме, че Унгария отхвърля да даде военна помощ на Украйна след пълномащабното навлизане на Русия през февруари 2022 година Будапеща също се стреми да се откаже от дълготрайния проект на НАТО за подкрепяне на Украйна.

Унгарският министър председател построи акцията си за изборите за Европейски парламент на 9 юни върху избягването на по-голяма интервенция в спора, като съобщи, че вотът може да дефинира хода на войната и мира в Европа.

На 17 май Унгари наложи вето на резолюцията на Съвета на Европа за Украйна, защото проектодокументът предвиждаше признаването само на мирния проект на украинския президент Владимир Зеленски. Страната не беше съгласна и за размразяването на съветските активи, които да се изпозлват за закупуването на оръжия за Украйна. 

На 21 май страните от Европейски Съюз през днешния ден взеха решение да насочат приходите от замразените активи на Руската централна банка в интерес на Украйна. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР