Световният номер 2 Рафаел Надал победи с категоричното 6:4, 7:5,

...
Световният номер 2 Рафаел Надал победи с категоричното 6:4, 7:5,
Коментари Харесай

Доминантен Надал крачи уверено към трофея в САЩ

Световният номер 2 Рафаел Надал победи с безапелационното 6:4, 7:5, 6:2 сета аржентинеца Диего Шварцман в финален четвърфинален конфликт при мъжете на Ю Ес Оупън. Испанецът реализира победа за малко по-малко от 3 часа игра, а идващият конкурент за Матадора ще е приятната изненада от Италия Матео Беретини.

Надал стартира по свръхестествен метод дуела, печелейки първите 4 гейма в мача и повеждайки с 2 пробива задатък. По средата на първия сет пристигна обаче спад в играта на огромния първенец, като Шварцман на собствен ред записа серия от 4 следващи гейма, с цел да върне сета в изходна позиция. Все отново при 5:4 испанецът още веднъж проби сервиса на съперника и затвори сета при 6:4.

Втората част протече по безусловно същия сюжет. Надал още веднъж поведе безапелационно, натрупвайки задатък от два пробива при 5:1. Шварцман обаче още веднъж не се даде без пердах и повтори героизмите от първата част, връщайки резултата до 5:5. За да може обаче всичко да е в действителност същото като в първия сет, 18-кратният първенец от шампионати на Големия Шлем още веднъж проби в последния гейм на частта, печелейки сета със 7:5.

Третата част мина протоколно, откакто силите на нисичкия аржентинец бяха привършили дефинитивно. При 3:2 в своя изгода Надал настъпи педала на газта и с нови 2 пробива затвори сета при 6:2, с цел да си обезпечи полуфинален конфликт с италианецът Беретини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР