Световният номер 1 в тениса Новак Джокович беше върнат в

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович беше върнат в
Коментари Харесай

Върнаха Новак Джокович в хотела за мигранти


Световният номер 1 в тениса Новак Джокович беше върнат в хотела, в който австралийските управляващи настаняват имигранти с неуточнен статут. В " Парк хотел " в Карлтън, Мелбърн сърбинът ще прекара часовете до произнасянето на решението на Федералния съд в страната по отношение на повторното отменяне на визата му. Очаква се то да се случи след среднощ българско време.

Джокович прекара в същата постройка 5 дни, откакто на 6 януари дойде в Австралия, само че управляващите не зачетоха визата му. В понеделник (10 януари) той получи позволение да излезе на независимост от съда в щата Виктория.


Преди ден обаче министърът по миграционните въпроси Алекс Хоук се възползва от едноличното си право още веднъж да не зачете документите на Джокович. Последва малко чуване на двете страни пред Федералния съд, а малко след 6:00 ч. българско време той бе ескортиран от полицията от офиса на юристите му до хотела.


При предходния му престой фамилията на Ноле се оплака от изискванията в постройката. Според тях, хигиената е ниска, има буболечки, а храната не дава отговор на условията. В случая Джокович има нетърпимост към лактоза, а не му е възложен избор на други ястия.



От чуването пред Федералния съд стана ясно, че здравното умозаключение, на което Ноле разчиташе, с цел да влезе в Австралия, дава отговор на условията. Мотивите на министър Хоук за анулацията на визата са, че Джокович " подклажда настроенията срещу имунизациите и спазването на разпоредбите за ограничаване на COVID-19 в страната ".

Ако съдът реши да остави тенисиста в страната, той ще взе участие в Откритото състезание на Австралия, където се надява да завоюва 10-а купа и да се трансформира в първия състезател, вдигал 21 пъти титли от Големия шлем.

Ако бъде депортиран, Джокович ще получи възбрана да влиза в страната през идващите 3 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР