Световният номер 1 Рафаел Надал ще пропусне демонстративния турнир в

...
Световният номер 1 Рафаел Надал ще пропусне демонстративния турнир в
Коментари Харесай

Проблемите с коляното извадиха Надал от първия турнир за сезона

Световният номер 1 Рафаел Надал ще пропусне демонстративния шампионат в Абу Даби. Надпреварата, с която по традиция се отбелязва началото на новия сезон в мъжкия тенис, ще се състои от 28 до 30 декември.

Надал към момента не е подготвен за игра поради травмата в коляното, която получи при започване на ноември на мастърса в Париж. 31-годишният испанец опита да се възвърне за финалите на АТП, само че се отдръпна след първия си мач в Лондон.

" 2017 година беше тежка и би трябвало да преразгледам календара си, с цел да бъда подготвен за игра. По тази причина с огромно страдание би трябвало да оповестя на уредниците и почитателите, че тази година няма да се състезавам в Абу Даби ", разгласи Надал пред формалния уебсайт на шампионата.

Носителят на 16 трофеи от Големия шлем е първенец от последните две издания на конкуренцията - през 2015 и 2016 година Испанецът е печелил купата в Абу Даби рекордните четири пъти.

Той е третият от в началото декларираните шестима участници, който се отдръпва от конкуренцията. По-рано това направиха Стан Вавринка и Милош Раонич, които също не са възобновени от травмите, поради които пропуснаха втората половина на миналия сезон.

Мястото на международния номер 1 ще бъде заето от неговия съотечественик Роберто Баутиста Агут. 29-годишният испанец ще почива в първия кръг, а в полуфиналите ще играе с спечелилия от мача сред Пабло Кареньо Буста и Кевин Андерсън.

В долната половина лидер водач е трикратният първенец Новак Джокович. Сърбинът, който ще се завърне след дълго неявяване поради травма, чака спечелилия от дуела сред Доминик Тийм и Андрей Рубльов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР