Световният лидер в областта на киберсигурността Acronis, който през миналата

...
Световният лидер в областта на киберсигурността Acronis, който през миналата
Коментари Харесай

Acronis вече струва 1 милиард долара

Световният водач в региона на киберсигурността Acronis, който през предходната година стъпи и на българския пазар, към този момент е оценен на над 1 милиард $. Основаната през 2003 година софтуерна компания съумя да се трансформира в " еднорог ", откакто притегли 147 милиона $ финансиране от Goldman Sachs.

Това е удостоверил основният изпълнителен шеф на Acronis Сергей Белоусов, представен от Forbes.

Според информацията привлеченият капитал ще бъде употребен за придобиването на компании, както и за разширението на екипите в България, Аризона и Сингапур, където е основано сдружението. От 2012 година Acronis е придобила четири компании, а една от тях е българската T-Soft. Новата инвестиция ще бъде ориентирана и към създаването на нови артикули в основните за компанията области.

" Пазарът е там, подготвен да бъде високомерен. И ние желаеме да опитаме да го консолидираме. Ако не го създадем, някой различен ще успее ", споделя пред Forbes Белоусов.

Acronis предлага услуги на 500 000 бизнес сътрудници, които доближават до 5 милиона крайни клиенти. Очакванията са активността на интернационалния водач да се разрасне с 30%, като прогнозите са, че дивизията за облачни услуги Acronis Cyber Cloud ще удвои интервенциите си до края на тази година.

Роденият в Русия Белоусов основава компанията през 2003 година дружно с още трима бизнесмени. Към днешна дата тя има 18 офиса, а централата ѝ се намира в Сингапур. В световен мащаб за нея работят над 1300 души.

У нас чиновниците на Acronis са 140, като половината от тях са заети в ИТ отделите ѝ. През август 2018 година сдружението навлезе в България след придобиването на T-Soft. Тогава не беше посочена съответна сума на договорката. Българският екип се занимава с действия в региона на изследването и софтуерната разработка.

Преди 3 месеца стана ясно, че компанията ще влага 1,2 милиона лв. в страната и ще отвори 130 нови работни места. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР