Световният футбол е в състояние на шок, след като най-малко

...
Световният футбол е в състояние на шок, след като най-малко
Коментари Харесай

Джани Инфантино: Това е черен ден за всички, които по някакъв начин са ангажирани с футбола

Световният футбол " е в положение на потрес ", откакто минимум 174 души откриха гибелта си по време на навалица, вълнения и меле в мач от най-високото равнище на футбола в Индонезия. Срещата се игра в източната част на остров Ява.

" Това е черен ден за всички, които по някакъв метод са ангажирани с футбола и е покруса, която е оттатък усещанията ни, съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино във връзка случая.

" Използвам опцията да изразя своите най-дълбоки съболезнования на фамилиите и приятелите на жертвите, които изгубиха живота си след този драматичен случай ", сподели Инфантино в изказване на страницата на ФИФА.

" Ние, ръководителите на ФИФА и световната футболна общественост, всичките ни мисли и молебствия са с жертвите, тези, които бяха ранени, дружно с народа на Индонезия, с сътрудниците от Азиатската футболна конфедерация, Индонезийската футболна асоциация и Индонезийската футболна лига в този сложен миг.

Домакините в срещата от ФК Арема Маланг паднаха с 2:3 от Персебая Сурабая – един от най-силните тимове в Индонезия, а срещата се игра на стадиона в град Канджурухан.

Заместник-губернаторът на Източна Ява Емир Дардак сподели пред Kompas TV, че 174 са починали, откакто полицията е употребила сълзотворен газ, до момента в който хиляди почитатели нахлуват на терена.

Инфантино добави в изказване за медиите в Швейцария, че е изискал и обстоен отчет от Азиатската футболна конфедерация, в който да бъде разказана цялата последователност на събитията и да му бъдат посочени виновниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР