Световната здравна организация (СЗО) ще проведе среща с Руския фонд

...
Световната здравна организация (СЗО) ще проведе среща с Руския фонд
Коментари Харесай

СЗО продължава процедурата по одобрение на Спутник V

Световната здравна организация (СЗО) ще организира среща с Руския фонд за директни вложения (RFIF) тази седмица, с цел да разиска стъпките за оценка на имунизацията " Спутник V " като част от листата за незабавна приложимост. Това са съобщили за ТАСС в сряда от централата на СЗО в Женева.

" Срещаме се с RFIF тази седмица, с цел да обсъдим подаването на документи за имунизациите и графика за продължение на процеса на оценка ", обясниха от организацията.

СЗО напомни, че през октомври RFIF подписа всички нужни правни съглашения, нужни за оценката.

На брифинг в Женева предишния петък помощник-генералният шеф на СЗО Марианжела Симао сподели, че организацията към момента чака цялостно досие.

" Спутник V " беше записана в Русия на 11 август 2020 година и стана първата в света публично записана ваксина против ковид. Към момента медикаментът е регистриран в 70 страни с общо население от 4 милиарда души.

Припомняме, че в края на октомври, Русия упрекна Европейски Съюз и СЗО в съзнателни пречки на имунизацията ѝ против ковид " Спутник V ".

Директорът на Центъра " Гамалея " Александър Гунцбург съобщи тогава, че чиновници от Европейската организация по медикаментите (EMA) и Световната здравна организация (СЗО) умишлено отхвърлят да виждат триумфа на съветската ваксина против ковид " Спутник V ".

Освен това той означи, че разликите в европейското и съветското законодателство също водят до закъснение на утвърждението на продукта.

Русия по-рано през октомври, че ще добави комплекта документи за ЕМА, а през вчерашния ден настоя СЗО да признава имунизациите ѝ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР