Световната здравна организация определи како неприемливо бавното разпространение на ваксини

...
Световната здравна организация определи како неприемливо бавното разпространение на ваксини
Коментари Харесай

СЗО: Тревожно е, бързо ваксиниране!

Световната здравна организация дефинира како " недопустимо бавното " разпространяване на ваксини в Европа и съобщи, че повишаването на коронавирусните инфекции в района е " обезпокоително ", предава „ Франс прес “.

„ Ваксините съставляват най-хубавия ни метод за излизане от тази пандемия... Разпространението на тези ваксини обаче е недопустимо постепенно “ и „ удължава пандемията “, съобщи в изказване шефът на СЗО за Европа Ханс Клуге.

„ Трябва да ускорим процеса посредством увеличение на производството, понижаване на бариерите пред използването на ваксини и потребление на всеки обособен флакон, който имаме на склад “, добави той.

Според СЗО обстановката в Европа е по-тревожна, в сравнение с е била преди няколко месеца.

Преди пет седмици седмичният брой на новите случаи в Европа е понижен до под един милион, само че през ​​миналата седмица се следи възходящо предаване на Covid-19 в множеството страни от европейския район на СЗО, с 1,6 милиона нови случая ", се споделя в изказването на организацията.

Според оценката на специалистите Общият брой на смъртните случаи в Европа се приближава до един милион, а общият брой на инфектираните ще надвиши 45 милиона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР