Световната здравна организация обяви, че в момента младите хора разпространяват

...
Световната здравна организация обяви, че в момента младите хора разпространяват
Коментари Харесай

Младите разпространяват коронавируса, обяви Световната здравна организация

Световната здравна организация разгласи, че сега младежите популяризират ковид, което е мотив за безпокойствие, съобщи организация „ Ройтерс”.

Такеши Касай, представител на СЗО за Западния Пасифик, акцентира, че епидемията се трансформира. Младите хора на 20, 30 и 40 години са главният мотор на разпространяването на болестта, като доста от тях не осъзнават, че го вършат.

По този метод те съставляват риск за по-уязвимите групи от популацията, уточни здравният специалист. По данни на организацията през този месец се е нараснал процентът на младежите, които се заразяват в международен мащаб. Най-уязвими са възрастните хора и пациентите в страни със слаби здравни услуги.

Напоследък се следят нови огнища, даже тук-там, в които обстановката изглеждаше под надзор (като Виетнам). Такеши Касай сподели, че се следи активизиране на вируса. „ Това е сигнал, че навлизаме в нова фаза на пандемията (в Азиатско-Тихоокеанския регион)”, уточни представителят на СЗО. В международен мащаб има 22 милиона инфектирани души, а жертвите на COVID-19 са над 777 хиляди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР