Световната здравна организация обяви, че изготвя план за предотвратяване на

...
Световната здравна организация обяви, че изготвя план за предотвратяване на
Коментари Харесай

СЗО с план за действие за предотвратяване на сексуално насилие

Световната здравна организация разгласи, че изготвя проект за попречване на половото принуждение и употреба след абсурда с нейни чиновници в ДР Конго. СЗО се извини на жертвите след, изпратени да се борят там с ебола в интервала 2018 и 2020 година, написа БГНЕС.

Големите държави-донори на СЗО са оказали напън върху здравната организация на Организация на обединените нации по този въпрос, заяви Агенция Франс Прес. Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус разкри детайлности от проекта. „ Генералният шеф показа плана на проект за реакция на държавите-членки за коментар и противоположна връзка “, се споделя в изказване на СЗО. Става въпрос за обществен документ, който ще бъде оповестен през идващите дни. "
 Линчуваха две дами в Конго, били магьосници Линчуваха две дами в Конго, били магьосници
Конгоански селяни линчували две дами, упрекнати в магьосничество, с което броят на убитите затова в страната доближи пет души...

На 28 септември самостоятелна анкетна комисия разгласява отчет, съгласно който 21 чиновници на СЗО от 83 хипотетични причинители на полово принуждение, са направили сходни злоупотреби против десетки хора в ДР Конго по време на епидемията от ебола.

Докладът установи „ очевидни структурни неточности “ и „ самостоятелна немарливост “ измежду чиновниците на организацията на Организация на обединените нации, откакто десетки дами описаха пред следователите, че им е предлагана работа в подмяна на секс или са били жертви на обезчестяване.

Обвиненията излязоха нескрито за пръв път след едногодишно следствие на фондация „ Томсън Ройтерс “ и „ The New Humanitarian “. " Планът обрисува незабавни, средносрочни и дълготрайни дейности за превъзмогване на пропуските, маркирани в отчета на самостоятелната комисия ", се споделя в изказването на СЗО.

Той се концентрира върху слагането на жертвите и оживелите в центъра на дейностите за предварителна защита и реагиране и „ реформиране на културата, структурите, системите и потенциала на СЗО за основаване на конюнктура, в която няма опция за полова употреба и принуждение, няма безотговорност, в случай че това се случи, и липса на приемливост при безучастие “, се споделя в изказването.
 Заради вулкан - половин милион души са без вода в ДР Конго Заради вулкан - половин милион души са без вода в ДР Конго
Близо 500 000 души в Демократична република Конго са останали без чиста питейна вода след изригването на вулкана Нирагонго, предизвести...

Тедрос Аданом Гебрейесус, който получи поддръжката на множеството държави-членки на Европейски Съюз за втори мандат, започващ през август 2022 година, след публикуването на отчета съобщи, че „ съжалява “ за случилото се. СЗО се ангажира да извърши рекомендациите на отчета и да освободи забърканите в злоупотребите чиновници, както и тези, които е трябвало да се намесят. На четирима чиновници към този момент са прекъснати договорите, а двама висши чиновници са пуснати в административен отпуск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР