Световната история преминава към нов етап, в който само наистина

...
Световната история преминава към нов етап, в който само наистина
Коментари Харесай

Путин: Световната история преминава в нов етап

Световната история минава към нов стадий, в който единствено в действителност суверенни страни могат да покажат висока динамичност на напредък. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, говорейки в сряда на форума " Силни хрумвания за новото време ", предава ТАСС.

" Колкото и да се стремят западните и по този начин наречените наднационални елити да запазят съществуващия ред на нещата, идва нова епоха, нов стадий в международната история. И единствено в действителност суверенните страни могат да обезпечат висока динамичност на напредък, да станат образец за други в стандарта и качеството на живот, отбраната на обичайните полезности и високи хуманистични идеали, модели на развиване, при които човек става не е средство, а висша цел ", счита съветският водач.

Държавният глава обърна внимание, че в този момент " от ден на ден и повече набират скорост и мощ същински революционните преобразования ".

" Тези грандиозни промени, несъмнено, са необратими. И както на национално, по този начин и на световно равнище се развиват основите и правилата на един съразмерен, по-справедлив, обществено насочен и безвреден международен ред, опция на съществуващия или, може да речем, съществуващият до момента еднополюсен международен ред, който по своята същина, несъмнено, се трансформира в спирачка за развиването на цивилизацията ", сподели той.

Руският президент Владимир Путин в същото време назова " налудни " апелите на европейските страни към жителите си да пестят вода и електричество, с цел да понижат сякаш енергийните доходи на Москва и по този метод да " ядосат " съветския водач.

" Завчера ми демонстрираха фотография - в интернет, в медиите в Европа, популяризират я. На фотографията е изобразен човек и най-отдолу има надпис: " Искаш ли да ядосаш Путин? Мий са на единствено тези четири места. " И се демонстрира - тук, тук, тук, тук. Е, какво е това? Съвсем полудяха. " Пестете вода, пестете ток ". Е, това е просто някаква нелепост! ", - възмути се президентът на Русия.

Той уточни, че проблемите на Запада в енергетиката значително са свързани със спекулации с екологични тематики.

" В някои западни страни хората през днешния ден са изправени пред енергийни проблеми. И един от съставените елементи е нечиста сделка с околната среда. Във вътрешнополитическия дневен ред водачите спекулират, плашат хората с тези проблеми и по-късно вземат неразумни, недомислени решения. И идната стъпка е да се търсят отговорните ", разказа обстановката той, като означи, че в Русия не би трябвало да вършат същото.

В същото време Путин акцентира, че като цяло въпросите на екологията и подобряването на виталната среда, несъмнено, би трябвало да се вземат решение. " Имаме доста проблеми в тази област, изключително в огромните градове, в индустриализираните, огромни центрове ", сподели той. Президентът напомни, че в 12 огромни града към този момент се подхващат ограничения за възстановяване на околната среда и това е " доста работа ".

Той също по този начин поддържа предлагането на един от участниците в срещата за основаване на " Eco.workshop " в Байкалск (Иркутска област), който ще включва ресурсни и просветителни центрове, юношески зелен кампус за събирания и конгреси, годишни тематични събития и доста други. " Имаме голяма стратегия в региона на екологията. Затова, в случай че смятате, че Вашето предложение би трябвало да бъде включено в съответната национална стратегия, сигурно ще го създадем. Със сигурност ще приказвам с сътрудниците. И концепцията за ​създаването на този екоград, несъмнено, е доста хубава и ние също ще я подкрепим ", увери президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР