Светият престол похвали работата на Конференцията за климата COP26, но

...
Светият престол похвали работата на Конференцията за климата COP26, но
Коментари Харесай

Ватиканът отправи призив към богатите държави

Светият трон похвали работата на Конференцията за климата COP26, само че прикани развитите страни да създадат повече, с цел да изпълнят обещанията си за битка с изменението на климата, съобщи Aleteia.org.

В изказването, оповестено при приключването на конференцията, се акцентира въздействието, което климатичната рецесия има върху бедните страни. Ватиканът прикани индустриалните народи да оказват помощ на най-засегнатите от изменението на климата.

Въпросът със загубите и вредите е изключително значим за тези общности, които са най-уязвими към изменението на климата. Папа Франциск ясно акцентира екологичния дълг и солидарността, които индустриализираните страни имат към бедните. Папата още веднъж издигна молитвен апел към Бог да даде „ мъдрост и мощ на водачите на интернационалната общественост “, натоварени да се изправят пред „ огромно предизвикателство “ с съответни решения, въодушевени от отговорност към актуалните и бъдещите генерации.

„ Времето изтича; тази опция не трябва да се губи, в противоположен случай ще би трябвало да се надигнем пред Божия съд за нашата некадърност да бъдем правилни настойници на света, който Той е поверил на нашите грижи. Творението е градина, която Бог ни е дал, с цел да я пазим, дано не губим тази опция “, уточни папа Франциск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР