Светът, основан на правилата на САЩ, става все по-нестабилен, каза

...
Светът, основан на правилата на САЩ, става все по-нестабилен, каза
Коментари Харесай

Американски генерал: Нараства вероятността за „сериозен международен конфликт“

Светът, учреден на " разпоредбите на Съединени американски щати ", става все по-нестабилен, сподели американският военачалник по време на чуване в Конгреса. Пентагонът ще ускори опозицията против Русия в Европа.

Висш американски боен офицер, говорейки пред законодателите във вторник, сподели, че светът става все по-нестабилен и „ вероятността от забележителен интернационален спор не понижава, а се усилва “, написа.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Марк Мили и министърът на защитата Лойд Остин направиха презентации пред комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, като се изрекоха на чуване в Конгреса за първи път, откогато Русия стартира специфична военна интервенция в Украйна. Двама чиновници на Пентагона обявиха, че заканите от Русия и Китай остават обилни, като в същото време поддържат метода на Съединени американски щати към интервенцията и американските доставки на оръжие за Украйна.

Мили сподели, че специфичната интервенция, която Русия организира в Украйна, е " най-голямата опасност за мира и сигурността на Европа и евентуално за цялата планета " за 42-годишната му работа в армията на Съединени американски щати. Но той добави, че е „ задоволително “ да се види по какъв начин светът се сплоти към Украйна.

Руската специфична военна интервенция в Украйна заплашва да подкопае освен европейския мир и непоклатимост, само че и световния мир и непоклатимост, за които моите родители и цяло потомство американци се бориха толкоз настойчиво “, сподели Мили.

„ Сега сме изправени пред две международни сили, Китай и Русия, всяка от които има обилни военни качества и които имат намерение да трансформират фундаментално съществуващия учреден на правила международен ред “, добави Мили. „ Ние навлизаме в свят, който става от ден на ден и по-нестабилни, а вероятността от съществени интернационалните спорове не понижава, а се усилва.

Депутатите изслушаха деликатно отчет за доставките на оръжия в Украйна, и попитаха дали могат да бъдат подхванати повече дейности, защото Украйна продължава да желае повече доставки на оръжие.

„ Един от най-големите въпроси, които ще имаме в тази комисия, е „ Как можем да увеличим помощта? “, сподели при започване на чуването ръководителят на въоръжените сили Адам Смит, демократ от Вашингтон. Как можем да сме сигурни, че се оправяме безусловно добре? “ и вършим ли всичко по силите ни да им помогнем?

Представителят от Алабама Майк Роджърс, върховен републиканец на комисията, съобщи, че ще поддържа основаването на непрекъснати американски бази в източните страни от НАТО като Полша и Балтийските страни, с цел да овладее Русия. Мили сподели, че ще поддържа основаването на непрекъснати бази, само че добави, че има вяра, че американските войски би трябвало да бъдат на тези бази на ротационен принцип, с цел да обезпечат възпиращ резултат, без да поемат разноските за пренасяне на фамилии, основаване на учебни заведения или предприемане на други нужни стъпки, като основаване на непрекъсната база на Съединени американски щати в чужбина.

Вярвам, че доста от нашите европейски съдружници, изключително тези в балтийските страни, в Полша, Румъния или където и да е другаде, са доста нетърпеливи да основат непрекъснати бази “, сподели Мили. „ Те ще ги построят, ще заплащат за тях и по този начин нататък, с цел да можем да сме там на ротационен принцип. Така получавате резултата от непрекъснато наличие на сили, само че в действителност обособени бойци, моряци, летци или морски пехотинци не са там непрекъснато в продължение на 2-3 години. "

Според Лойд Остин алиансът към момента разисква по какъв начин би трябвало да ускори непрекъснатото си наличие в Източна Европа. „ Ако НАТО сметне за подходящо да промени наличието си, тогава, несъмнено, ще участваме в това “, сподели Остин.

Някои републиканци разпитаха Мили и Остин за несполучливите старания на Съединени американски щати да попречат на съветския президент Владимир Путин да организира специфична военна интервенция в Украйна. Мили отговори, че съгласно него Путин не може да бъде арестуван, в случай че в Украйна участват американски войски. Но в случай че се предложи подобен сюжет, той не би го предложил.

" Честно казано, с изключение на да вкара американски сили непосредствено в Украйна, не съм сигурен, че той може да бъде възпиран. Това беше неговата дългогодишна цел, която съществува от доста години ", сподели Мили, провеждайки специфична интервенция в Украйна, съдържаща това от Съединените щати ще изисква ангажираност и увереност на американската войска и мисля, че това би довело до заплаха от въоръжен спор с Русия, което сигурно не бих посъветвал. "

Мили означи, че глобите " съвсем в никакъв случай не са възпирали експанзията ", само че сподели, че карат Русия да заплати висока цена за това.

Целта на глобите е да го накарат да заплати скъпо, в случай че стартира специфична интервенция, тези обилни разноски, наказания, съчетани с експортен надзор, оказват унищожителен резултат върху съветската стопанска система сега “, сподели той.

По-късно Остин добави, че в случай че Съединените щати „ изпратят войски в Украйна, с цел да се бият с Путин, това ще бъде напълно друг въпрос “.

„ Но ние взехме решението, че няма да го създадем, и взехме решение с положителни планове, имахме основателни аргументи за това и аз поддържам тези решения “, сподели Остин. Той добави, че не желае да спекулира какви заключения биха могли да създадат китайските водачи във връзка с Тайван въз основа на случилото се в Украйна.

В отговор на няколко въпроса на републиканците, които се чудят дали военният личен състав би трябвало да бъде уволнен поради отвод да се имунизира, когато броят на военнослужещите понижа, Мили поддържа политиката на американската войска, която изисква военният личен състав да бъде имунизиран против Covid-19.

Мили означи, че военният личен състав би трябвало да получи голям брой имунизации при влизане в армията, като имунизацията против антракс, и сподели, че имунизацията за Covid-19 е съдействала за нарасналата бойна подготвеност на въоръжените сили.

Имаше под напрежение миг в чуването, когато Остин се сблъска с републиканец Мат Гетц, откакто републиканецът от Флорида упрекна Пентагона, че е прекомерно фокусиран не върху защитата, а върху идеологическите въпроси на " уокизма " - общественото тъждество и правдивост.

Остин упрекна Гьотц, че наподобява „ обезпокоен за страната си “, като слага под подозрение качествата на американската войска, и двамата мъже се разкрещяха няколко пъти.

Гьотц упрекна Пентагона, че е " сбъркал " в прогнозата си за предходната година, че Русия ще превземе Украйна за броени дни и че талибаните няма да поемат контрола над Афганистан. „ Вие изцяло пренебрегнахте тези апели и може би бихме могли да се оправим с тях по-добре, в случай че в действителност Националният университет по защита беше работил малко повече върху тактиката и малко по-малко по въпросите на уокизма “, сподели Гьотц.

„ Ние ви ли е хрумвало, че Русия завладява Украйна не поради това, което направихме ние и това, което направиха нашите съдружници? “, попита Остин. „ Замисляли ли сте се в миналото за това? “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР