Светът излиза от медицинската фаза на пандемията, ние малко по-бавно

...
Светът излиза от медицинската фаза на пандемията, ние малко по-бавно
Коментари Харесай

Хампарцумян: Не може да се очаква постоянен и достатъчен доход от лихвата на скромен депозит

Светът излиза от здравната фаза на пандемията, ние малко по-бавно поради нашето публично мнение за имунизацията. Светът се пренарежда стопански. Това изясни в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Левон Хампарцумян, финансист и ръководител на УС на Българския конгрес на бизнес водачите.

Европа ще би трябвало да намерения по какъв начин да си създава тук неща, които може би ще бъде късмет и за България, счита финансистът.

Относно депозитите в банките и спестяванията, той изясни, че при един младеж с вероятност в бъдеще, може да се приказва за предприемане на по-рискови вложения, до момента в който при възрастните хора по-важният аспект е салдото в непрекъснатите приходи.

Икономическите резултати на пандемията форсираха процеси, които другояче биха взели години, счита Хампарцумян.

Според него, светът в никакъв случай няма да бъде постоянен, а рецесията може да допуска и благоприятни условия.

Има предпоставки да бъдем по-важна част от веригите за произвеждане и доставки в Европа, само че в случай че не си изиграем вярно възможностите, това няма да се случи автоматизирано, просто тъй като сме тук, безапелационен е Хампарцумян.

Финансистът е оптимист за икономическото бъдеще на България, която съгласно прогнозите, може да бъде постоянен фактор, стига да оценим и подредим вярно целите си.

Депозитната маса нараства. Тя ще бъде изконсумирана сега, в който имаме потребност от повече средства за икономическия напредък. Отрицателните лихви за депозити са краткотрайни, счита Хампарцумян.

Той изясни, че не би трябвало да чакаме непрекъснат и задоволителен приход от лихвата по един непретенциозен депозит.

Неестествено и неустойчиво е една рента по депозитите да е 7-8%, каквато банките предлагаха преди десетина години, сподели финансистът.

Лошите заеми сега по-скоро понижават, само че това не трябва да ни успокоява, счита още Хампарцумян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР