Свещениците опровергават народното суеверие, че не бива да отказваме да

...
Свещениците опровергават народното суеверие, че не бива да отказваме да
Коментари Харесай

Искате да станете кръстници? Ето какво трябва да знаете!

Свещениците опровергават националното поверие, че не трябва да отхвърляме да станем кръстници на дете

Кръстниците са виновни, преди всичко, за духовното образование на дребния човек. Децата нормално се кръщават като дребни, когато е невероятно от тях да се изискват религия и смирение. Затова възпитанието, както построяването у тях на привички да посещават черква и да се изповядват, е обвързване на кръстниците. И в случай че знаете, че не можете да участвате в това образование и да сте духовна поддръжка, по-добре е да не поемате сходен ангажимент.

Според националните поверия първият кръщелник на жена би трябвало да е момченце, с цел да не би момиченцето да й отнеме персоналното благополучие

Ако кръстницата няма семейство и деца, те могат и да не се появят. Но свещениците опровергават и това поверие. При това на момичето му нужна кръстница, а на момчето – кръстник. Така на детето ще му е по-лесно да намира общ език с духовния си родител.

Кръстниците наложително би трябвало да се срещат със своите кръщелници на рождения им ден и на деня на кръщението

Според църквата денят на кръщението е даже по-голям от този, в който индивидът се е появил на бял свят. Християните имат вяра, че хората се раждат заченати в грях, а кръщението ги почиства. Затова детето има късмет да изживее живота си без грехове. Именно по тази причина духовните родители би трябвало да се срещат с кръщелниците си в този ден. При тези срещи те могат да подхващат значими стъпки за духовното образование на детето, а освен да ядат и да пият с родителите му.

Според църковните закони кръстниците би трябвало да подаряват на детето Библия, икони и други знаци на християнската религия като се изключи кръстчета

Според екстрасенси на кръщелника не би трябвало да се подаряват предмети с остри ъгли. Смята се, че за тях полепва нечистата мощ. Затова подаръкът би трябвало да е със заоблена форма – да вземем за пример пръстен, верижка и така нататък

Екстрасенсите не предлагат да се подаряват и календари или часовници, защото се счита, че те прибавят възраст и форсират стареенето.

От най-голямата настойчивост на своите кръстници детето се нуждае до 15-ата си година. След това то към този момент се счита за зрял човек. Но духовните му родители вземат присъединяване в неговия живот чак до деня на сватбата му, подкрепяйки го в най-важните за него събития. След това връзката сред кръстника и кръщелника отслабва, само че духовно те остават свързани до края на живота си.

Много хора са наричани кръстници по договореност, въпреки че на тайнството на кръщението са участвали други хора

По-правилно е да бъдат наричани духовни наставници. Трябва да се знае, че точно молитвата на същинската кръстница или кръстник има нужната мощ, по тази причина би трябвало да се поддържа здрав контакт с тях. Подкрепата на същинските кръстници е най-силна в енергийно отношение.

Според свещениците човек не трябва да се кръщава повторно!

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР