Supersonic – годишното събитие на София Тех Парк за иновации,

...
Supersonic – годишното събитие на София Тех Парк за иновации,
Коментари Харесай

Supersonic събитието на София Тех Парк за иновации, технологии и наука се завръща

Supersonic – годишното събитие на София Тех Парк за нововъведения, технологии и просвета се завръща. Второто издание на форума, на който Economic.bg е медиен сътрудник, е на тематика TECH & KNOWLEDGE TRANSFER и ще се състои на 10 ноември в иновационен конгрес „ Джон Атанасов “ на научно-технологичния парк. 

Събитието е отдадено на научно и софтуерния трансфер – извънредно значими процеси, свързани с развиването и комерсиализацията на приложната просвета в България. Целта е да се построи потенциал в тази сфера в дълготраен проект, както и да се усъвършенства синергията сред науката и бизнеса за основаване на повече български новаторски артикули и услуги, конкурентни на международните пазари. 

Supersonic TECH & KNOWLEDGE TRANSFER е под патронажа на президента на Република България Румен Радев. 

Участие в конференцията ще вземат 10 водещи международни специалисти, повече от 20 представители на инвеститорски компании в региона на рисковия капитал, както и над 50 водещи български учени. По време на бизнес панел ще бъдат показани дейностите на над 20 български компании, а в ревюто на създадени у нас новаторски артикули или услуги Made in Bulgaria 2.0 ще се включат още 20 плана. 

Основни цели на Supersonic са да промотира България като център за трансфер на технологии и познания в Югоизточна Европа, да показа на локалната екосистема от държавни, проучвателен и просветителни институции, положителни практики за трансфер на технологии и познания. Акценти ще са и научно-изследователските благоприятни условия в България, както и такива за работа в мрежа сред районни откриватели и учени с инженери, изобретатели и бизнес експерти. Ще бъдат показани настоящи благоприятни условия за вложения на Балканите. 

София Тех Парк ще показа новата стратегия за новатори „ SEE Innovators Program “, която включва инкубация, акселерация и благоприятни условия за трансфер на технологии, както и вероятностите, които дава на дребни и междинни предприятия взаимният Бизнес Инкубатор на ЦЕРН и научно-технологичния парк. Ще бъде споделен сполучливият опит за трансфер на познания и технологии от Германия и Съединени американски щати, като ще вземат участие лектори, представители на института Fraunhofer и университетите Binghampton и Cornell. 

Партньори на събитието и участници са – ИАНМСП, Endeavor България, Института Fraunhofer, IMEC, BESCO, ПАРА, RATIO, STEAM Cluster, Патентно ведомство на Република България, Dev.BG, AI Cluster Bulgaria, Health and Life Sciences Cluster, SPINOFF BULGARIA, Venrize. Медийни сътрудници са Нова ТВ, Economic.bg, Dir.bg, БНР – Радио София, Media Bricks, BG Nauka. 

Информация, стратегия и безвъзмездна регистрация: https://www.supersonic.bg


Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР