Суданската армия съобщи в събота, че координира усилията си за

...
Суданската армия съобщи в събота, че координира усилията си за
Коментари Харесай

Суданската армия гарантира евакуацията на чужденци

Суданската войска заяви в събота, че координира напъните си за изтегляне на задгранични жители и дипломати от Судан с военни самолети, заяви АП.

Началникът на армията военачалник Абдел Фатах Бурхан сподели, че ще улесни евакуацията на американски, английски, китайски и френски жители и дипломати от Судан. Той беседва с водачите на няколко страни, които са поискали помощ.

Бурхан " се съгласи да даде нужната помощ за обезпечаване на такива евакуации за разнообразни страни ", сподели армията на Судан.
 Европейски Съюз възнамерява възможна евакуация на жители от Судан
Европейски Съюз възнамерява възможна евакуация на жители от Судан

Готви се задача

Припомняме, че това се случва, до момента в който кървавите боеве, които обгърнаха голямата африканска страна, навлязоха във втората си седмица. 

Повечето огромни летища се трансфораха в бойни полета и придвижването отвън столицата Хартум се оказа доста рисково.  Главното интернационално летище на Судан е затворено и милиони хора се крият.

Докато борбите сред суданската войска, водена от Бурхан и съперничеща могъща паравоенна група бушуват в и към Хартум, в това число в жилищни региони, непознатите страни се борят да върнат своите жители - доста от тях са хванати в капан в домовете си, защото запасите от храна понижават.

Повече от 400 души са убити и хиляди са ранени при сраженията.
 Шефът на Организация на обединените нации зове за помирение в Судан
Шефът на Организация на обединените нации зове за помирение в Судан

Опит за прекъсване на сраженията за Рамазан Байрама

По време на насилието беше прострелян и ранен почитан филантропичен чиновник на Европейски Съюз, а блокът съобщи, че посланикът му в Судан е бил " атакуван " в резиденцията си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР