Студенти и преподаватели от Университета по хранителни технологии /УХТ-Пловдив/ ще

...
Студенти и преподаватели от Университета по хранителни технологии /УХТ-Пловдив/ ще
Коментари Харесай

УХТ с атрактивни демонстрации на международни изложби

Студенти и преподаватели от Университета по хранителни технологии /УХТ-Пловдив/ ще се включат интензивно в програмата на 8-ото издание на интернационалните изложения АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2023 , които се организират в Международен панаир-Пловдив.

„ Подготвили сме за гостите атрактивни демонстрации с опция за дегустации “ , сподели доцент Десислава Вангелова, учител в катедра „ Технология на месото и рибата ”.

На 21 февруари на щанда на университета в 11 палата от 10:00 до 12:30 часа ще бъде направена проява на самун, хлебни произведения и сладкарски артикули по нови предписания. А от 14:00 до 16:00 часа е презентацията на атрактивна и новаторска опаковка за бутилки, направена от студенти по „ Биотехнология “. Една от най-предпочитаните специалности в УХТ – „ Туризъм “, ще се показа от 12:30 до 14:00 часа .

Близалки, бонбони и козметични артикули на студенти от „ Технология на парфюмерийни, козметични и ароматно-вкусови артикули “ ще могат да се пробват на 22 февруари сред 10:00 и 12:30 ч . Веднага по-късно на щанда идва ред на подбрани млечни артикули, сирена, леберкез и шунка от бут, поднесени със сосове -кетчуп и горчица, и съчетани с вино и бира. Те ще бъдат показани от студенти от специалностите „ Технология и качество на храните “ и „ Технология на виното и пивото “.

В програмата на 23 и 24 февруари преди обяд се включват студентите от „ Кетъринг ”, “Хранене и туризъм “, “Анализ, надзор и екология на храните ”, а следобед ще се показват специалностите “Топлинна, хладилна и климатична техника ” и “Компютърен инженерен дизайн ” от Техническия факултет, които ще показват разнообразни апарати и извършения .

Конкурсът „ Избор на потребителя “ е измежду най-очакваните от изложителите и се провежда от УХТ и Международния панаир. В него посетителите още веднъж ще правят оценка качествата на експонатите – храни и питиета . Студенти и преподаватели от УХТ ще интервюират гостите, по-късно ще ги обработят, с цел да дефинират най-харесвания артикул .

„ В състезанието присъединяване вземат наши и непознати производители с обичайни и новаторски артикули “ , заяви доцент Кремена Никовска.

Кои са най-хубавите храни и питиета ще стане известно на 24 февруари в 16:30 часа в зала „ Европа “, когато е награждаването на спечелилите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР