Строителството на детски ясли и жилищен комплекс на терена бул.

...
Строителството на детски ясли и жилищен комплекс на терена бул.
Коментари Харесай

Започва строителството на жилища и детски градини

Строителството на детски ясли и жилищен комплекс на терена бул. „ Никола Вапцраов” ще стартира още тази година, оповестиха от Областна администрация. Победител в търга е „ Импулс Инфинити Строй “ ЕООД, като тя е била единствената компания подала оферта. Компанията взима парцела от 3,2 дка, като ще построи детската ясла с повърхност 1400 кв. метра, както и обекти с публично предопределение с повърхност 600 кв.м за преместването на две държавни ведомства.
„ Предполагам, че ползата е бил занижен, защото условията в изискванията бяха извънредно съществени, с цел да се подсигурява държавния интерес. А точно - висок размер на депозита, който от самото начало служи и като гаранция, настрана от това банкова гаранция, която следва да се поддържа от самото начало на строителството, възбрана за продажба на обекти преди построяването на държавните обекти. Отделно от това, собствеността върху държавния парцел си остава напълно държавна и няма да се трансферира на компанията, спечелила търга “, разяснява регионалният шеф Дани Каназирева, представена от Trafficnews. По думите ѝ по този начин страната печели близо 2 милиона повече, в случай че се беше продал парцелът, на който пазарната цена е 1,4 млн.лева.

Идейният план е напълно съгласуван с утвърждения обстоен организационен проект, който от своя страна е съгласуван с всички тъжби на жители, живеещи в региона. Почти половината от парцела остава за зеленина и ще бъде двор към детската ясла. Спазено е ревюто за детската ясла, като то напълно ще бъде южно, със независими входове за всяка яслена група и няма да има засичане на потоците от жилищната постройка, държавните ведомства и яслата. Паркирането ще бъде на 100% обезпечено в под земята паркинг. Освен това са спазени всички нормативно открити отстояния на постройките. Допълнително ще бъдат построени и шумоизолиращи линии откъм булеварда.

„ Изключително доста се веселя, че и Областна администрация, наред с капиталовата стратегия на Община Пловдив за построяването на детски градини, ще помогне за решаването на казуса с липса на задоволително места в тях. Детската ясла ще бъде дарена на община Пловдив за да се подкрепи регион Южен, като най-гъсто популации регион на града, и да се отговори на потребността от детски заведения като цяло в Пловдив, добави Каназирева.

Тя посочи, че строителството ще започва още тази година, а другата седмица ще направи среща с компанията. В края на месеца ще бъде показана и визуализация на плана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР